بازدید از کاخ های تهران؛ مورخی به زبان تصویر

0 12

شهر تهران حکومت بسیاری از پادشاهان را به خود دیده است؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت هر پادشاه از هر دوره برای اقامت خود یا میهمانانش، کاخی را در این شهر بنا کرده باشد. پیشنهاد می‌کنیم این بار که به پایتخت سفر کردید، لیستی از این کاخ‌ها را در اختیار داشته باشید تا بیشتر با گذشته این مرز و بوم آشنا شوید.

بیشتر بخوانید» اگر به عنوان مسافر به شهر تهران سفر کرده‌اید و آشنایی با تاریخچه سیاسی، مذهبی این شهر و همچنین کسب اطلاعات کلی درباره پایتخت ایران برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد می‌کنیم با کلیک روی اینجا مقاله‌ای جامع درباره تهران مطالعه کنید.

کاخ گلستان تهران؛ اولین کاخ خصوصی ایران

کاخ گلستان

در دوران شاه عباس صفوی اولین و زیباترین کاخ خصوصی ایران بنا شد که در زمان پهلوی هم دستخوش تغییراتی قرار گرفت. این کاخ متشکل از تالارهای مختلفی مانند تالار صدف، تالار سرتاسر آینه‌کاری برلیان، و… است که آثار هنرمندان بسیاری مثل کمال الملک را در خود نگهداری می‌کند.

آدرس کاخ گلستان: تهران – خیابان 15 خرداد – میدان ارگ.

بیشتر بخوانید» علاوه بر سفرهای تاریخی گاهی نیاز است مقصد سفر را تغییر داده تا تجربیات خاطره‌انگیزتری را برای سفر خود رقم بزنید. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم باانتخاب تور کیش از تهران آژانس مسافرتی همسفرها، سفری مقرون‌به‌صرفه با امکانات و تجهیزاتی مناسب را تجربه کنید.

کاخ سعدآباد؛ بنایی با 18 کاخ کوچک

می‌توان گفت یکی از بزرگترین کاخ‌های تهران، کاخ سعدآباد است. این کاخ که از 18 کاخ کوچک تشکیل شده مناطق شگفت انگیز بسیاری دارد که حتما باید دوربین عکاسی خود را به همراه داشته باشید. وسعت این بنا به اندازه‌ای ست که برای سیاحت در آن به ساعت‌ها وقت نیازدارید. برخی از این کاخ‌ها که به دستور رضاشاه بنا شده عبارتند از:

  • کاخ ملت
  • کاخ سبز
  • موزه میرعماد
  • پوشاک سلطنتی
  • موزه برادران امیدوار

آدرس کاخ سعدآباد: تهران – خیابان ولیعصر – خیابان شهید فلاحی – انتهای خیابان شهید کمال طاهری.

کاخ نیاوران تهران؛ عمارتی شگفت انگیز از دوران پهلوی

کاخ نیاوران

مانند کاخ سعد آباد، کاخ نیاوران هم شامل چند کاخ کوچکتر بوده که اصلی‌ترین آن بنای اختصاصی باقی مانده از دوران پهلوی است. در صورتی که تمایل دارید با اشیا قدیمی زمان پهلوی بیشتر آشنا شوید، سری به کاخ کوشک احمدشاهی بزنید. ضمن اینکه در فضای باز این ساختمان موزه‌ها و باغ کتیبه‌ها هم حرف‌های بسیاری از تاریخ برای گفتن دارند.

آدرس کاخ نیاوران: تهران – نیاوران – میدان شهید باهنر – مجموعه فرهنگی ورزشی نیاوران.

کاخ کلاه فرنگی تهران؛ زندان دوران پهلوی

به دستور ناصرالدین شاه قاجار در یکی از مناطق ییلاقی تهران کاخ کلاه فرنگی بنا شد. این کاخ داخل پادگان عشرت آباد قرار گرفته و گنبدی شبیه به کلاه دارد. از همین رو آن را کاخ کلاه فرنگی می‌نامند. برخی مستندات نشان‌دهنده این است که این بنا زمانی مربوط به یکی از همسران ناصرالدین شاه بوده که در دوران پهلوی به عنوان زندان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

آدرس کاخ کلاه فرنگی: تهران – میدان سپاه – پادگان ولیعصر.

کاخ فرح آباد تهران؛ موزه نیروی دریایی سپاه امروزی

از  دیگر بناهای تاریخی تهران که به دستور مظفرالدین شاه قاجار در محله دوشان تپه فرح آباد بنا شد، کاخی به همین نام است. این بنا برگرفته از کاخی در پاریس با گنبد فیروزه‌ای ساخته شده و امروزه در اختیار سپاه قرار گرفته.

آدرس: تهران – بزرگراه شهید یاسینی – شهید دورا.

بیشتر بخوانید» پیشنهاد می‌کنیم برای اینکه تمام وقت خود را صرف ترافیک سنگین پایتخت نکنید، از وسایل نقلیه عمومی به عنوان جایگزینی مناسب استفاده کنید. به منظور آشنایی بیشتر با مترو تهران و تمامی ایستگاه‌های آن روی لینک داده شده کلیک کنید.

کاخ قصر یاقوت تهران؛ بنایی همچنان پابر جا

کاخ یاقوت

از دیگر کاخ‌های دیدنی تهران می توان به قصر یاقوت اشاره کرد. این بنا که در منطقه سرخه حصار واقع شده طرحی کاملا اروپایی دارد و دارای دو بخش و حرم خانه به همراه 200 اتاق و گرمابه است. این بنای به جا مانده از دوران ناصرالدین شاه قاجار، امروزه به عنوان بیمارستان فوق تخصصی قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آدرس کاخ قصر یاقوت: تهران – انتهای بلوار همت – ابتدای جاده آبعلی – سرخه حصار.

کاخ سلطنت آباد تهران؛ محل محاکمه دکتر مصدق

در سال 1265 در رستم آباد، بزرگترین کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. داخل این ساختمان اتفاقات بسیاری افتاده که از جمله آن‌ها می‌توان به تاج‌گذاری احمدشاه و محاکمه مصدق اشاره کرد. اما از زمان رضاخان این بنا به کارخانه مهمات‌سازی اختصاص پیدا کرد و تا به امروز هم زیرنظر وزارت دفاع است.

آدرس سلطنت آباد: تهران – منطقه 4 – خیابان پاسداران – نرسیده به میدان نوبنیاد – خیابان سلطنت آباد.

کاخ بهارستان تهران؛ بنایی با خاطراتی تلخ

کاخ بهارستان همان ساختمان مجلس شورای ملی امروزی است. این بنا نزدیک به 5 هکتار وسعت داشته و در ضلع شرقی میدان بهارستان به سبک معماری غرب بنا شده است. این کاخ محل زندگی میرزا حسین خان سپهسالار قزوینی بوده که بعد از او همسرش که عمه ناصرالدین شاه بوده، در آن زندگی می‌کرد. این ساختمان دارای بخش‌هایی نظیر آب انبار، مسجد، قنات، مدرسه، کاخ موزه و… است که طی این سال‌ها سه بار به آتش کشیده شده و یکبار هم مورد اصابت توپ قرار گرفته.

آدرس کاخ بهارستان: تهران – میدان بهارستان – ضلع شرقی میدان – مجموعه فرهنگی بهارستان.

بیشتر بخوانید» یکی دیگر از بناهای باستانی تهران را می‌تواند خانه مقدم دانست. به منظور آشنایی بیشتر با تاریخچه این بنا، آدرس و روش‌های دسترسی به آن و … روی لینک داده شده کلیک کنید.

کاخ نگارستان تهران؛ مجموعه ای از هنر و تاریخ

کاخ نگارستان

در سال 1228 در زمان فتحعلی شاه قاجار به عنوان کاخی تابستانی بنا شده و رویدادهای مختلفی را هم شاهد بوده است. برخی از این اتفاقات شامل:

  • جشن ازدواج ناصرالدین شاه
  • جشن ولیعهدی محمدمیرزا
  • قتل قائم مقام فراهانی

آدرس کاخ نگارستان تهران: تهران – میدان بهارستان – خیابان دانش سرا – خیابان شریعتمدار.

عمارت مسعودیه تهران

به دستور مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه، بنایی در میدان بهارستان ساخته شد که اولین کتابخانه ملی ایران در آن بنا شد. در این ساختمان بناهای زیادی مانند سفره‌خانه، حیاط خلوت، اتاق‌های مختلف و… قرار دارد که بهترین مکان برای عکاسی محسوب می‌شود.

آدرس عمارت مسعودیه: تهران – ضلع جنوب غربی میدان بهارستان – خیابان اکباتان.

کاخ مظفری دارآباد تهران؛ بیمارستان دانشوری

در اوشان دارآباد ساختمانی با بناهای آینه‌کاری شده قرار دارد که تاریخ ساختش به زمان مظفرالدین شاه قاجار برمی‌گردد. این کاخ در زمان پهلوی اول به بیماران مبتلا به سل اختصاص یافت و اکنون در محوطه آن بیمارستان دانشوری قرار دارد.

آدرس مظفری دارآباد: تهران – دارآباد – بیمارستان مسیح دانشوری.

کاخ دادگستری تهران؛ بنایی به سبک نئوکلاسیک

کاخ دادگستری در سال 1325 با حضور قوام السلطنه افتتاح شد اما آغاز جنگ جهانی اتمام این بنا را به تاخیر انداخت. طراحی این ساختمان توسط فردی به نام گابریل کورکیان، معمار ارمنی انجام شد. در نمای خارجی این ساختمان مجسمه بانوی عدالت به چشم می‌خورد که یکی از آثار برجسته ابوالحسن صدیقی محسوب می‌شود.

آدرس کاخ دادگستری: تهران – منطقه 12 – خیابان خیام – روبه رو خیابان بهشت.

سخن پایانی

در صورتی که علاقه‌مند به مطالعه تاریخ و زندگی پادشاهان چند قرن گذشته دارید، سفر به پایتخت و بازدید از کاخ‌های تهران به شما پیشنهاد می‌کنیم. چراکه هرکدام از این بناها برگی از تاریخ را برای شما تعریف خواهندکرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.