آشنایی با غار بیمار آب در مشهد و مسیر دسترسی به آن

0 33

سفر به مشهد فقط محدود به زیارت و بازدید از چند موزه تاریخی و چند پارک در داخل و خارج از شهر نمی­‌شود. کافیست روی نقشه، زمین­‌های شمالی این استان را با جزئیات بیشتری نگاه کنید. آن موقع است که مدت زمان بیشتری را برای ماندن در این شهر در نظر می­گیرید و تا از همجا بازدید نکردید، این شهر را ترک نخواهید کرد. مثل غار بیمار آب مشهد که بومیان آن منطقه معتقدند توسط اژدهایی محافظت می­‌شود.

غار بیمار آب مشهد کجاست؟

در 42 کیلومتری شمال مشهد، دهستانی به نام کارده واقع شده که در خود روستای کوشک آباد را جای داده‌است. خوشبختانه برای رسیدن به این روستا مسیر زیادی را پیش رو نخواهیدداشت. این درصورتی است که محل اقامتتان را به درستی انتخاب کرده‌باشید.

چرا که در غیر این صورت در پیچ و خم­‌های خیابان­‌های مشهد سر در گم خواهیدشد؛ بنابراین با انتخاب تور مشهد از تهران و اسکان در هتل­‌هایی که در مرکز این شهر ساخته­‌شده، دسترسی­‌تان به زیارت و سیاحت آسان می­‌شود. به همین منظور به شما آژانس مسافرتی همسفرها را پیشنهاد می­‌کنیم، تا بهترین خاطره­‌ها را از سفرهای­‌تان به ثبت برسانید.

البته دیدنی‌های مشهد به همینجا ختم نمی‌شود. برای اینکه سفر را نصفه و نیمه رها نکنید، در مقاله‌ی مکان‌های دیدنی مشهد لیستی جامع را در اختیارتان گذاشته‌ایم تا سفرتان به این شهر مذهبی تاریخی را کامل کنید.

چطور به غار بیمار آب مشهد برویم؟

برای رفتن به این غار تنها داشتن آدرس کافی نیست. بلکه باید بدانید کدام مسیر را انتخاب کنید که زودتر به مقصد برسید. اگر می خواهید به روستای کوشک آباد بروید، بهتر است بزرگراه چناران را انتخاب کنید. بعداز اینکه 15 کیلومتر را در بزرگراه مشهد – چناران طی کردید، به تابلو آرامگاه فردوسی می­‌رسید. پس به سمت آرامگاه تغییر مسیر داده و بعد از اینکه از شهر توس خارج شدید، یک دوراهی را خواهید دید.

فرمان ماشین را به چپ بچرخانید و تا 27 کیلومتری روستا مایان برانید. بهتراست از ماشین‌­های شاسی بلند استفاده کنید چراکه مسیری خاکی و ناهموار را در پیش رو خواهید داشت. بعد از طی مسافت 10 کیلومتری به معدن سنگ می‌­رسید که غار بیمار آب هم در همان اطراف به چشم می­‌خورد.

غار بیمار آب مشهد کجاست

وارد غار بیمارآب که شدید بطری خالی فراموشتان نشود

تا به اینجا درباره راه­‌های دسترسی به این غار صحبت کردیم. اما می­دانید چرا بااین نام شناخته می­‌شود؟

بومیان روستای کوشک آباد براین باورند که آب این غار خاصیت شفابخشی دارد بطوری که دوای درد انسان و دام است. به همین دلیل سالانه روستاییانی را       می‌­بینید که با استفاده از طناب و سطل مقداری از آب آن می­‌کشند تا بیماری‌­هایی نظیر یرقان را درمان کنند؛ به خاطر همین ویژگی آن را غار بیمار آب نامیدند. بطری خالی که همراه خود داشته‌باشید می‌توانید درکنار لیستی از سوغاتی‌های مشهد، مقداری از این آب شفا بخش را هم برای عزیزانتان به سوغات ببرید.

چگونه وارد غاربیمار آب شویم؟

پیشنهاد می­‌کنیم به تنهایی و بدون تجربه‌ه­ای از کوهنوردی و صخره نوردی وارد نشوید. چراکه مسیری صعب العبوری را پیش رو خواهیدداشت. در حقیقت همین سختی راه و ورودی آن است که باعث شده بافت­‌های داخلی آن بکر و دست‌نخورده باقی‌بماند و زباله و حکاکی روی تنه سنگ­‌های آن به چشم نخورد.

تنها ورودی این غار دهلیزی 3 متری دارد. البته برای ورود به بخش‌­های داخلی آن باید به چاهی به عمق 15 متر بروید که نیازمند تجهیزات مناسبی است. وقتی به انتهای چاه رسیدید، دالانی V شکل به طول 5 متر  را می‌­بینید که در قسمت پایینی آن عرضی 1 متری دارد. حواستان باشد که کف دالان پر ازآب است پس نمی‌­شود از آب رد شد و پایتان خیس نشود!

چگونه وارد غاربیمار آب شویم

آب شفا بخش غار بیمار آب در تالار استلاگمیتی غار

بعد از اینکه وارد دالان­‌های غار شدید، تالاری بزرگ به طول و عرض 4*3 خواهیددید که سقف بلندی دارد. اینجاست که باید بطری­‌های خود را پرکنید چون آب شفا بخش در  همین حوضچه­‌ها قرار دارد.

به انتهای این دالان که نگاه کنید، حوضچه‌ه­ای بزرگ را می­بینید که در که آن استلاگمیت بزرگی قرار گرفته­‌است. این ستون رسوبی زیبا را که رد کنید تازه به تالار دوم رسیده­‌اید که با ابعاد 5*10 تقریبا دو برابر جایی است که پشت سر گذاشته‌­اید. سرتان را که بالا ببرید و به قسمت­‌های بالایی غار نگاه‌کنید، خفاش­‌های وارونه را خواهیددید در زمستان به خواب زمستانی می‌­روند و در بهار از دانه­‌های روغنی تغذیه می‌­کنند.

و اما تالار سوم. باید بگویم کمتر کسی موفق شده به تالار سوم برسد مگر غارنوردان حرفه­‌ای. چرا که بعد از گذراندن ستون­‌های آهکی به ارتفاع 2 متر و قطری 20 متری به آن دسترسی پیدا می­‌کنید. به همین خاطر بسیاری سفر را در همین تالار دوم به پایان می­‌رسانند.

استلاگمیت در غار بیمارآب مشهد

افسانه‌­های غاربیمار آب

افسانه‌­های زیادی درباره این غار وجود دارد که نسل به نسل به ساکنین امروز رسیده‌­است.

  • مثلا گروهی معتقدند اژدهایی بزرگ در این غار زندگی کرده که وظیفه نگهداری از آب را برعهده دارد.
  • یا اینکه می­‌گویند عده‌­ای آدم خوار بر این غار حکومت کرده و کسانی را که وارد آن می­‌شوند را می‌­ربایند و … .
  • بعضی دیگر معتقدند غار بیمار آب محل زندگی جنیان است و افرادی که برای گرفتن موکل وارد آن می­‌شوند، تا مدت‌ها در غار زندگی می­‌کنند.

شما چه داستانی از غار بیمار آب شنیده‌­اید؟

هدف از نگارش این مقاله آشنایی شما با غار بیمار آب بود. حال آنکه بسیاری از خوانندگان رفتن به این غار را تجربه کرده‌­اند و داستان‌­هایی درباره آن شنیده­‌اند. پس لطفا در قسمت دیدگاه‌­ها افسانه‌هایی که از آن شنیده‌­اید را با ما به اشتراک بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.