آشنایی با روستای عباس آباد و معرفی کاروانسرای عباس آباد

0 28

سفر یکی از بهترین راه‌ها برای فرار از روز مرگی‎هایی است که این روزها همه ما درگیر آن هستیم. اگر شما بخواهید به سفر بروید، چه مکانی را به عنوان مقصد انتخاب خواهید کرد؟ در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با کاروانسرای عباس آباد به عنوان یکی از مقاصد جذاب تاریخی صحبت کنیم.

آشنایی با روستای عباس آباد

عباس آباد یکی از روستاهای شهرستان میامی است که به دلیل اماکن گردشگری و زیبایی که دارد، به عنوان هدف برای مسافران مشخص شده است. این روستا دقیقا در مسیر تهران به مشهد قرار داشته و اگر مسافر تور مشهد از تهران هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از این روستای زیبا بازدید کنید.

روستای عباس آبا د

این روستا زمانی در مسیر جاده ابریشم قرار داشت. به همین دلیل از قدیم شناخته شده بوده و جزء آثار تاریخی محسوب می‌شود. البته به صورت کلی آب و هوای این روستا گرم است و این موضوع به دلیل نزدیکی کویر مزینان به وجود آمده است. به همین دلیل بهتر است فصل‌هایی مانند بهار و پاییز را برای بازدید از کاروانسرای عباس آباد انتخاب کنید. در این صورت هوای گرم شما را اذیت نخواهد کرد.

دیدن روستایی که تمامی خانه‌های موجود در آن از خشت و گل ساخته شده و دارای معماری باستانی است، می‌تواند برای شما بسیار جذاب باشد. دقیقا مانند این است که در زمان سفر کرده و به دوران قدیم رفته باشید.

مهم‌ترین بخش در این روستا، کاروانسرای عباس آباد است. در این مطلب در رابطه با این کاروانسرا اطلاعات کاملی به دست می‌آورید.

معرفی کاروانسرای عباس آباد

یکی از مهم‌ترین بناهایی که ساخت آن به ایران باستان برمی‌گردد، کاروانسرا می‌باشد. این مکان اهمیت زیادی برای ایرانیان داشته و منزل گاه مسافرین و کاروانیان در میانه راه محسوب می‌شد.

این اماکن یکی از باارزش‌ترین یادگارهای ایران کهن محسوب شده و در حال حاضر به عنوان اماکن تاریخی مشهد معرفی می‌شوند. می‌دانید که ایران در یکی از شاهراه‌های تجاری قرار دارد که شرق را به غرب متصل می‌کند.

این مسیر چین را به دریای مدیترانه متصل کرده و به عنوان راه ابریشم شناخته می‌شود. در گذشته مسافرین زیادی از این راه عبور می‌کردند و اکثرا به اماکنی در میان راه نیاز داشتند تا بتوانند شب را در آن‌جا گذرانده و با اطمینان در رابطه با امنیت وسایل و بارهای تجاری خود، استراحت کنند.

کاروانسراهای بین راهی همان چیزی بود که توانست نیاز مسافرین را به بهترین شکل ممکن برطرف کند.

حالا باید به این موضوع اشاره کنیم که تمامی کاروانسراها دارای دو نوع درون شهری و برون شهری هستند. کاروانسرای عباس آباد درون روستا قرار داشته و به همین دلیل جزء دسته اول محسوب می‌شود.

می‎دانید که دوران صفویه، اوج هنر معماری در ایران بوده و کاروانسرای عباس آباد نیز یکی از آثار همان دوران محسوب می‌شود. به همین دلیل اهمیت تاریخی بسیار زیادی داشته و در لیست آثار ملی قرار می‌گیرد.

معرفی کاروانسرای عباس آباد

آشنایی با معماری کاروانسرای عباس آباد

کاروانسرای عباس آباد یکی از 999 کاروانسرایی است که در دوران صفویه ساخته شد. پلان این کاروانسرا مستطیل شکل بوده و 4 ایوان دارد. همچنین دو ورودی در بخش شرقی و غربی امارت وجود دارد که ورودی اصلی، درب شرقی است.

باراندازی در وسط حیاط وجود دارد که از آن برای خرید و فروش و هم‌چنین بارگیری کالاهای کاروانیان استفاده می‌شد. در اطراف حیاط نیز می‌توانید اتاق‌ها، سکوها و ایوان‌هایی را مشاهده کنید که از آن‌ها برای اقامت مردم استفاده می‌شد.

شترخانه نیز در پشت اتاق‌ها قرار گرفته است. در اطراف ایوان‌های غربی و شرقی، راه پله‌هایی وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توانید به پشت بام دسترسی پیدا کنید. همچنین باید این را بدانید که کاروانسرا فاقد آب انبار بوده و آب مورد نیاز برای کاروانسرای عباس آباد از چشمه دائمی که در کنار ورودی غربی و قسمت شاه نشین کاروانسرا وجود دارد، تامین خواهد شد.

از این چشمه، نهری زیبا روان شده و از وسط کاروانسرا و زیر بار انداز جاری می‌شود. این نهر از ورودی شرقی خارج خواهد شد.

5 توالت در کنار ورودی غربی کاروانسرا قرار دارند که معماری آن‌ها تمامی آجری بوده و کاملا با معماری دوران صفویه جور هستند. باید بدانید که حتی سنگ توالت نیز از آجر ساخته شده است. هیچ دری برای دستشویی‌ها وجود نداشته و توسط دیواری از وسط جدا می‌شوند. البته معماری مارپیچ این فضا باعث شده تا هیچ مشکلی از نظر حفاظت نداشته باشید.

همچنین از تزئینات جالبی برای آن استفاده شده است. کاربندی‌های گچی رواق‌های اطراف حیاط، یکی از زیباترین تزئیات کاروانسرای عباس آباد می‌باشد. سقف ایوان‌ها نیز به زیباترین شکل ممکن با استفاده از آجر تزئین شده است.

البته در سال‌های اخیر این کاروانسرا چندین بار بازسازی و مرمت شده و به این شکل از خرابی کامل آن جلوگیری می‌شود. البته در حال حاضر بکر و متروکه بوده و از آن فقط به عنوان یک بنای تاریخی دیدن می‌کنند. در واقع دیگر هیچ مسافری در این کاروانسرا اقامت ندارد.

البته برای بازدید از کاروانسرای عباس آباد باید در طول روز و ساعات اداری مراجعه فرمایید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.