جامعترین راهنمای سفر به دبی
اگر قصد دارید به مدرنترین شهر خاورمیانه سفر کنید، راهنمای سفر به دبی میتواند برای شما سودمند باشد. با ثبت نام در تور دبی از مشهد هر آنچه که لازم است پیش از سفر بدانید به شما گفته خواهد شد، با این حال لازم دانستیم تا در این مطلب اطلاعاتی کوتاه و اولیه به شما ارائه دهیم تا برایتان کاربردی باشد، با ما همراه باشید.
تاریخچه دبی
در این بخش از راهنمای سفر به دبی به تاریخچهای مختصر از این شهر میپردازیم. شهری که امروز زیرساختهای درخشان خود را در میان تپههای ماسهای وسیع و در دل بیابان به نمایش میگذارد، در امتداد خط ساحلی شنی در خلیج فارس قرار گرفته است.
دبی یکی از هفت امارت کشور امارات متحده عربی، از همسایگان آبی کشور ماست.
شهر مملو از فرهنگهای مختلف از همه گوشههای جهان است که فضایی از صلح را به اشتراک میگذارند. در واقع دبی را تنها شهری در جهان برشمردهاند که حدود 90 درصد ساکنان آن بومی نیستند. بنابراین همزیستی مسالمت آمیز این جماعت از کشورهای متعدد با فرهنگها، اعتقادات و ادیان مختلف جز در پرتو صلح حاصل نمیشود.
این معجزه دستساز که زمانی به عنوان زمین بایر شناخته میشد، امروز توانسته است جهان را محو زیبایی و هنر خود کند.
تاریخ دبی به 3000 سال قبل از میلاد یا عصر برنز برمیگردد. در طول قرنهای پنج تا هفت پس از میلاد، دبی به یک مسیر تجاری معروف تبدیل شد که عمان را به عراق متصل میکرد. معیشت مردم دبی در آن دوران بر پایه مروارید کاری، ماهیگیری و ساخت قایق بود.
رونق دبی به عنوان یک ابرشهر به دلیل سیاستهای شیخ محمد بن راشد آل مکتوم است که در آغاز قرن بیست و یکم حاکم بود.
حضور و سیاستهای وی منجر به رشد گسترده در سناریوی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شد و دبی را به غول شهری تبدیل کرد که اکنون در زمره مدرنترین شهرهای جهان است.
دین مردم دبی
در این قسمت از راهنمای سفر به دبی لازم دانستیم تا از دین این شهر برای شما علاقمندان به مطالعه و یا کسانی که قصد سفر به این شهر را دارید، بگوییم. اسلام دین رسمی امارات است، بهتر است این طور بگوییم که قانون اساسی این کشور، دین اسلام را به عنوان دین رسمی دولت معرفی میکند و قوانینی علیه کفرگویی، تبلیغ غیرمسلمانان و گرویدن از اسلام وجود دارد.
اما قانون اساسی همچنین آزادی عبادت را تا زمانی که با سیاستهای عمومی یا اخلاقیات مغایرت نداشته باشد تضمین میکند.
کلیساهای مسیحی، معابد هندو، معابد سیکها و فضاهایی برای عبادت یهودیان در دبی وجود دارد، زیرا 90 درصد مردم این شهر مهاجر هستند.
در ادامه راهنمای سفر به دبی درباره دین مردم این شهر میتوان اینگونه گفت، از آن جایی که ساکنان بیش از 200 کشور در کنار یکدیگر در دبی زندگی میکنند و به راحتی به مناسک و قوانین ادیان خود عمل میکنند، واضح است که دین اصلی کشور امارات متحده عربی و شهر دبی، دین مدارا و با هم بودن است.
بسیاری از مهاجران به این شهر، عنوان میکنند که پیش از آمدن به امارات نگران زندگی مذهبیشان در آنجا بودهاند و فکر میکردند که این زندگی محدود خواهد شد، اما در دبی هیچ محدودیتی برای انجام دستورات ادیان مختلف وجود ندارد.
پول دبی
واحد پول دبی درهم است که به صورت مخفف AED به معنای درهم امارات متحده عربی، نوشته میشود. درهم از سال 1997 به دلار آمریکا متصل شده است، به این معنی که نرخ ارز هرگز تغییر نمیکند. ارزش یک دلار آمریکا 3.67 درهم است.
در این قسمت از راهنمای سفر به دبی خوب است بدانید که برای خرید در مراکز تجاری این شهر هم میتوانید از دلار استفاده کنید و هم درهم، به خاطر داشته باشید که درهم به شکل اسکانسهای 5، 10، 20، 50، 100، 500 و 1000 درهمی هستند.
آب و هوای دبی
دبی با موقعیت ساحلی در شبه جزیره عربستان در تمام طول سال از آب و هوای گرم برخوردار است. ماههای زمستان از اکتبر تا مه این شهر دمای گرم در محدوده 20 تا 35 درجه سانتیگراد را تجربه میکند.
فصل تابستان که در دبی از ژوئن تا سپتامبر طول میکشد، دمای هوا به 40 درجه سانتیگراد می رسد.
درباره راهنمای سفر به دبی باید بدانید که طیف گستردهای از امکانات و جاذبههای طبیعی و دستساز، این شهر را به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در جهان در تمام فصول سال تبدیل کرده است.
شمارههای اضطراری دبی
اگر قصد سفر به دبی را دارید، حتما از این بخش از مطلب راهنمای سفر به دبی اسکرین شات بگیرید تا در صورت نیاز، نگران نشوید.
در صورت بروز شرایط اضطراری در کشور امارات متحده عربی و شهر دبی با این شمارهها تماس بگیرید:
911 برای پلیس
998 برای آمبولانس
997 برای سازمان آتش نشانی
996 برای گارد ساحلی
+971 800 4438 برای مسائل امنیتی توریست
+971 800 342 برای اداره بهداشت دبی
شیوه لباس پوشیدن در دبی
دبی یک شهر جهانی و شما محدودیتی بابت لباس پوشیدن در آن نخواهید داشت. میتوانید چادر و پوشیه بپوشید یا کاملا آزاد در خیابانهای آن قدم بزنید.
در این بخش از مطلب راهنمای سفر به دبی به شما میگوییم که پوشیدن لباس شنا در سواحل، پارکهای آبی، استخرهای عمومی و مناطق آبگرم مجاز است، اما در مناطقی مانند مناطق تجاری و مراکز خرید مناسب تلقی نمیشود.ضمنا در محلهها و عبادتگاههای تاریخی دبی قدری باید محتاط باشید تا با لباسی وارد نشوید که پیروان آن دین را جریحهدار کند، به عنوان مثال برای ورود به مساجد ملزم هستید که سر، پا و شانههای خود را بپوشانید.
آداب معاشرت در دبی
اگر قصد سفر به دبی دارید در این قسمت از راهنمای سفر به دبی به شما میگوییم که برای ورود به هر مکانی میتوانید با کلمه مرحبا، سلام کنید.
دبی شهر گرمی است و افراد زیادی وجود دارند که با خنده و روی خوش به سوی شما بیایند. دست دادن زن و مرد در این شهر مرسوم است، اما توجه داشته باشید که معمولاً این کار باید توسط زنان آغاز شود.
به عبارتی چون عموم نمیدانند که مخاطبشان پیرو چه دینی است و این رفتار چه تبعاتی دارد، برای اینکه جسارت نکنند، اختیار دست دادن را به زنان واگذار کردهاند.
اگرچه ممکن است عده زیادی گمان کنند در دبی، نمایش عمومی محبت مانند بوسیدن و در آغوش گرفتن مانعی ندارد، اما واقعیت این است که این سبک رفتارها در محیطهای عمومی مجاز نیست. صرفا مجاز هستید تا دست عزیزانتان را بگیرید و از بروز رفتارهای هیجانی به شدت خودداری کنید.
از دیگر نکاتی که لازم است در این بخش از راهنمای سفر به دبی بیان کنیم اینکه بروز رفتارهایی مبنی بر مستی که حکایت از مصرف الکل یا مواد مخدر داشته باشد با برخورد ماموران مواجه خواهد شد. استفاده یا داشتن مواد مخدر غیرقانونی، اکیدا ممنوع است.
اگر درباره انعام دادن یا ندادن سوال دارید، خوب است بدانید هیچ قانونی برای انعام دادن در دبی وجود ندارد.
البته ناگفته نماند در بیشتر موارد انعام دادن مرسوم است، اما اجباری نیست، بنابراین خودتان را اذیت نکنید.
زبان مردم دبی
تصور شما از شهری که فقط ده درصد بومی دارد، چیست؟! دبی خانه صدها ملیت است و واضح است که انواع زبانها در ان وجود داشته باشد.
در راهنمای سفر به دبی باید بگوییم که غالب مردم این شهر به دو زبان عربی و انگلیسی صحبت میکنند. یادگیری چند کلمه عربی مطمئنا میتواند سفر شما را راحتتر کند!
با گشت و گذار در شهر به احتمال زیاد زبانهای روسی، تاگالوگ، هندی، اردو، پرتغالی و بسیاری از زبان های دیگر را خواهید شنید.
ویزا دبی
اگرچه شهروندان بیش از 50 کشور برای ورود به دبی نیازی به ویزای از پیش تعیین شده ندارند، اما ما ایرانیها برای سفر به دبی باید ویزا تهیه کنیم، گزینههای ویزای کوتاه مدت و بلند مدت مختلفی وجود دارد که چند بار ورود یا یک بار سفر را ارائه میکنند. این شرایط از 30 تا 90 روز متفاوت است. در این بخش از راهنمای سفر به دبی به انواع ویزاهایی که برای سفر به این شهر وجود دارد، پرداختهایم:
- ویزای توریستی، 30 روز اعتبار با یک یا چند بار ورود
- ویزای طولانی مدت توریستی، 90 روز اعتبار با یک بار ورود
- ویزای بازدید طولانی مدت، اعتبار 90 روزه با چند بار ورود
- ویزای خدمات، اعتبار 14 روز با یک بار ورود
خوب است بدانید که ویزا برای ورود به امارات از تاریخ صدور تا 60 روز معتبر است.
ضمنا هتلهای پنج، چهار و سه ستاره که در آنها اقامت رزرو کردهای یا آژانسهای مسافرتی یا مجریان تور دارای مجوز که با آنها سفری را ترتیب دادهاید، میتوانند از طرف شما برای دریافت ویزا اقدام کنند.
بنابراین با ثبت نام در تور دبی لازم نیست خودتان برای دریافت ویزا کاری کنید و کافی است کار را به کاردان بسپارید.
ضمنا دوستان و آشنایانی که اقامت امارات متحده عربی دارند یا شرکتها و سازمانهای این کشور نیز میتوانند برای شما ویزا تهیه کنند.
هتلهای دبی
شما ناگزیرید تا برای اقامت در دبی در یکی از هتلهای این شهر ساکن شوید، در این قسمت از مطلب راهنمای سفر به دبی به معرفی چند مورد از هتلهای این شهر پرداختهایم:
- هتل شانگری لا
- هتل ورسای بای راویز
- هتل کسلز البرشا
- هتل آتلانتیس
- هتل روتانا
- هتل برجالعرب جمیرا
مراکز خرید دبی
دبی مرکز خرید خاورمیانه است و از گذشتههای دور تا همین امروز به عرضه محصولات باکیفیت از سراسر جهان با قیمت مناسب شهرت داشته است. دبی به خاطر مراکز خرید عظیم و مقاصد خرید متنوعی که ارائه میکند به خوبی شناخته شده است. امارات متحده عربی، رویای یک خریدار است، با گزینههای خرده فروشی و جاذبههای فراوان. دانستن نام مراکز خرید این شهر در سفر به دبی میتواند انتخابهای بهتری پیش رویتان بگذارد:
- مراکز خرید دبی یا دبی مال
- بازار ابن بطوطه
- دهکده جهانی
- مرکز خرید امارات
- بازار جمیرا
- دبی مارینا مال
- دبی اوت لت مال
- بازار ساحلی
اماکن گردشگری دبی
با آسمانخراشهای چشمگیر و فعالیتهای متعددی که میتوانید در دبی انجام دهید و جاذبههای متنوعی مه میتوانید از آن دیدن کنید، مطمئنا از سفر خود به یکی از شیکترین مقاصد گردشگری جهان لذت خواهید برد.
در این بخش از راهنمای سفر به دبی به ارائه لیستی از جاذبههای گردشگری این شهر پرداختهایم تا به شما در تصمیمگیریهایتان کمک کنیم:
- ساحل جمیرا
- اسکای دایو
- آکواریوم بزرگ دبی
- باغ معجزه
- برج خلیفه
- نهر دبی
- جزیره نخل
- موزه اتحاد
- دهکده جهانی
- مسجد جمیرا
- قاب دبی
اماکن مذهبی دبی
دبی محل زندگی یک جامعه متنوع با مذاهب متعدد است که در هماهنگی با یکدیگر زندگی میکنند بدون اینکه دچار تنش و درگیری شوند.
به منظور خدمت به باورهای معنوی ساکنان مختلف، دبی مکانهای مذهبی مختلفی را در خود جای داده است که پذیرای مردمی با فرهنگهای مختلف است.
ما در اینجا و در بخش راهنمای سفر به دبی تعدادی از آنها را به شما ارائه می کنیم:
- معبد سیک گورودوارا
- مسجد امام حسین یا مسجد ایرانیان
- مسجد جامع
- شیوا و کریشنا ماندیر
- مسجد جمیرا
- کلیسای کاتولیک مریم مقدس
- کلیسای تثلیث مقدس
- کلیسای مسیح جبل علی
پارکهای دبی
پارکهای موضوعی با چندین سواری هیجانانگیز، فعالیتها، مناطق، غذاخوریها، مکانهای خرید، تئاتر و موارد دیگر، از محبوبیت بالایی در بین گردشگران دبی برخوردار هستند. در سفر خود به این شهر پر جنب و جوش در امارات نمیتوانید حداقل یکی از آنها را از نزدیک نبینید.
در اینجا و در بخش راهنمای سفر به دبی نام تعدادی از جذابترین پارکهای موضوعی دبی را آوردهایم تا چنانچه به این شهر سفر کردید، حتما از آنها دیدن کنید:
- پارک آبی آکواونچر
- پارک آبی وایلد وادی
- اسکی دبی
- IMG Worlds Of Adventure
- لگو لند دبی
- پارک بالیوود
- موشن گیت دبی
- پارک موضوعی جهانی فراری
- دهکده جهانی دبی
فصل سفر به دبی
در این قسمت از مطلب راهنمای سفر به دبی باید بگوییم که محبوب ترین زمان سفر به دبی بین نوامبر تا آوریل است. هوا خنکتر و مناسب برای سافاری در صحرا است و میانگین حداکثر دمای روزانه آن حدود 27 درجه سانتیگراد است. البته فراموش نکنید پروازها و اقامت در این مدت گرانتر خواهد بود.
ماه مه تا آگوست، گردشگر کم است، زیرا دبی خیلی گرم میشود و میانگین دمای روزانه آن حدود 41 درجه سانتیگراد است. در این فصل دبی به شدت ارزان است اما ما مسافرت در این فصل را پیشنهاد نمیکنیم.
به هر حال چنانچه قصد دیدن این شهر مدرن را دارید، با ثبت نام در تور دبی این فرصت طلایی را از آن خود کنید.