معرفی اماکن مذهبی دبی | تاریخچه و محل دقیق

0 479

دبی، یکی از پیشرفته‌ترین شهرهای جهان است که سالانه میلیون‌ها گردشگر را به خود جذب می‌کند.  این شهر، محل زندگی یک جامعه متنوع با مذاهب متعدد است که در هماهنگی با یکدیگر زندگی می‌کنند و بدون کوچک‌ترین تنشی به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر رسیده‌اند.

 به منظور خدمت به باورهای معنوی ساکنان مختلف، اماکن مذهبی در دبی بسیار متعدد هستند، به هر حال دبی شهری است که ۹۰ درصد مردم آن را مهاجران بین‌المللی تشکیل می‌دهند، طبیعی است که اماکن مذهبی مختلفی را در خود جای داده باشد که پذیرای مردم با فرهنگ‌های مختلف باشد.

در اینجا ما تعدادی از آن‌ها را به شما ارائه می‌کنیم که اگر به امارات متحده عربی و شهر دبی سفر کردید، لیستی از جاهایی که متناسب با دین و فرهنگ شماست داشته باشید.

ضمنا اگر به دنبال بهترین و آسان‌ترین راه برای سفر به دبی می‌گردید، ثبت نام در تور دبی از مشهد یک پیشنهاد طلایی برای شماست.

مسجد جمیرا

مسجد جمیرا

این مسجد از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود و برای غیر مسلمانان نیز قابل بازدید است.مسجد جمیرا به اندازه کافی بزرگ است تا 1200 نمازگزار را در خود جای دهد. درباره معماری و سنگ نمای آن باید گفت  که به طور کامل از سنگ سفید در سنت قرون وسطایی فاطمی ساخته شده است، به عبارت دیگر سبک آن به شیوه معماری مساجد مصری است با مناره‌های دو قلوی بلند که یک گنبد مرکزی بزرگ در قلب آن دو قرار می‌گیرد.
مسجد جمیرا که یکی از زیباترین مکان‌های دیدنی دبی است، پذیرای بازدیدکنندگان از همه ادیان است تا معماری این مسجد را تحسین کنند و با اسلام و فرهنگ محلی آشنا شوند.

نمای زیبای مسجد جمیرا از اماکن مذهبی دبی در هنگام غروب است که وقتی نورپردازی‌های آن روشن می‌شود، زیبایی واقعی این بنا برجسته می‌شود.

این مسجد بر اساس قانون “درهای باز، ذهن‌های باز”، طی تورهای 75 دقیقه‌ای گردشگران را به خود جذب می‌کند تا با حضور راهنمای تور، شش روز در هفته و در ساعت 10 صبح پذیرای مردم باشد.

این تورها توسط مرکز تفاهم فرهنگی شیخ محمد  (SMCC) اجرا می‌شود و به بازدیدکنندگان فرصتی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شیوه زندگی و مذهب اعراب کشور امارات متحده عربی ارائه می‌دهد.

اعیاد اسلامی، آیین‌ها، سنت‌ها، غذاها و آداب و رسوم مسلمانان به ویژه مسلمانان کشور امارات همه در این تور به تفصیل توضیح داده می‌شود. اگر برای تماشای مسجد جمیرا از اماکن مذهبی دبی رفتید، حتما دوربین حرفه‌ای‌تان را به همراه ببرید، لوکیشن‌های بسیار زیبایی در مسجد برای ثبت پیدا خواهید کرد.

در مسجد از شما پذیرایی خواهند کرد و می‌توانید تنقلات سنتی عربی از جمله قهوه، خرما و انواع دیگر غذا را امتحان کنید.

تورها در محیطی صمیمی و دوستانه برگزار می‌شوند و برنامه‌های ویژه متناسب با سن کودکان نیز در دسترس است.

حواستان باشد که در محیط مسجد، محترمانه رفتار کنید و لباس مناسب بپوشید. داشتن روسری و دامن یا شلوار برای خانم‌ها با هر دینی که باشند، ضروری است. در کل بدن خانم‌ها باید پوشیده باشد و سر، شانه و بدن آن‌ها بیرون نیامده باشد.

 اگر لباس مناسب نداشته باشید، جلوی درب مسجد لباس محلی به شما امانت داده خواهد شد تا آماده ورود به مسجد شوید.

آدرس:

Jumeirah Beach Road, Jumeirah 1 – Dubai

آرامگاه سیک

 معبد سیک گورودوارا ناناک دربار گورو

این معبد که از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود، در ژانویه 2012 افتتاح شد. اکنون هر هفته جمعه ها حدود 12000 بازدیدکننده را به خود جذب می‌کند. این قطعه کمیاب از زیبایی معماری با طرح‌های مدرن و سنتی ترکیب می‌شود تا زیارتگاهی خانگی برای پرستندگان سیک ایجاد کند.

علاوه بر این، بازدیدکنندگان گورودوارا از هر طبقه و عقیده‌ای می‌توانند باشند. شما به عنوان مسلمان نیز می‌توانید در سفر به دبی از این بنا دیدن کنید و محدودیتی وجود ندارد.

این مکان دارای مقیاس منحصر به فرد است، با 5 گنبد استادانه و طراحی با الهام از معبد طلایی در امریتسا، نمایی با سنگ مرمر و سنگ کاری‌های دست ساز و کاشی کاری‌های رنگارنگ داخلی و پنجره‌های شیشه‌ای رنگارنگ. گوردوارای جدید که از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود، گواهی است بر جامعه پر رونق سیک گریوزند که برای اولین بار در اواخر قرن بیستم در شهر در کنار رودخانه ساکن شدند.امکانات گوردوارا شامل اتاق‌های آموزشی، سالن سخنرانی، اتاق کامپیوتر و کتابخانه است. همچنین دارای سالن اجتماعات، دو آشپزخانه و پارکینگ می‌باشد.

این قطعه زیبا از معماری دارای عناصر مدرن و سنتی است. این بنا نه تنها از نظر زیبایی شناسی، شگفت‌انگیز است، بلکه نمادی از وحدت صلح، آرامش و امید نیز هست.

این مکان که یکی از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود، در کنار یک حوض ساخته شده است با الهام از معبد طلایی معروف هند. گورو ناناک، واقع در دهکده جبل علی است و بازدید از آن برای عموم آزاد است، بنابراین از این فرصت استفاده کنید و معماری منحصر به فرد معبد را از نزدیک تحسین کنید و در مورد پیروان آن فکر کنید. فقط به یاد داشته باشید که نسبت به نمازگزاران احترام قائل باشید و به قوانین لباس توجه کنید.

آدرس:

Jebel Ali, Al Muntazah – Dubai

مسجد ایرانیان

مسجد ایرانیان

مسجد ایرانیان یا مسجد موسوم به امام حسین علیه السلام، از اماکن مذهبی دبی است که زیبایی معماری آن، دیدنی است. این مسجد با طراحی فارسی خود در منطقه ایرانی ستوه خودنمایی می‌کند.

این مسجد در سال 1358 توسط هلال احمر ایران ساخته شد. اکنون پذیرای جمعیت متنوع شیعه امارات به همراه 500000 مهاجر ایرانی در دبی است. علاوه بر این، تورهای سازماندهی شده نیز برای بازدیدکنندگان غیر مسلمان در دسترس است.

این مسجد یکی از جواهرات پنهان امارات متحده عربی و تنها مسجد ایرانی این کشور است.

مسجد ایرانیان دبی به عنوان یکی از اماکن مذهبی دبی، با ساختاری پیچیده طراحی شده است که نشان دهنده سبک معماری ایرانی است. برخلاف بسیاری از مساجد دبی که نمای بیرونی  ساده‌ای دارند، این مسجد دارای نمای بسیار تزئینی است.

 ویژگی بارز دیوارهای بیرونی آن، کاشی‌های فایانس به رنگ آبی لاجوردی است که با نقوش گل پیچیده و همچنین طاق‌‌هایی منحنی شکل با ترکیب رنگ‌هایی مانند قرمز، سبز، زرد و سفید است.

مسجد ایرانیان دبی در خیابان الوصل، جنب بیمارستان ایرانیان، در جمیرا، در مساحتی حدود 2500 متر مربع قرار دارد. این بنا که از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود، شامل چندین سالن داخلی به همراه بخش اداری و مهمانپذیر می‌باشد.

از نکات برجسته این مسجد این است که شامل کتابخانه‌ای است که مجموعه‌ای از حدود 14000 کتاب با موضوعات و زبان‌های متنوع از جمله عربی، انگلیسی، اردو و فارسی را ارائه می‌دهد. این مسجد علاوه بر اینکه به عنوان یک مکان برجسته برای عبادت مسلمانان شیعه شناخته می‌شود، محلی برای انبوهی از فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی نیز محسوب می‌شود.

مسجد ایرانیان دبی به عنوان یکی از اماکن مذهبی دبی، یکی از بزرگترین و جذاب‌ترین ساختمان‌های این شهر است که ارزش دیدن دارد، حتی اگر شما انسان مذهبی نباشید یا اصلا دینتان اسلام نباشد، باز هم این مسجد ارزش تماشا دارد. این بنا که به سبک شبه فاطمی (مصری) ساخته شده است، از نظر ظاهری،  یادآور مساجد بزرگ قاهره است، با یک جفت مناره سر به فلک کشیده، خط سقفی که با گنبدهای مینیاتوری ظریف تراشیده شده و پنجره‌هایی با تزئینات بسیار زیبا که به صورت استادانه ساخته شده‌اند. فرورفتگی های مستطیلی با این حال، مانند بسیاری از ساختمان‌های زیبای دبی، ظاهر قرون وسطایی فریبنده دارند.

بر اساس تفاهمات فرهنگی که میان تورهای گردشگری با بانیان مسجد امام حسین و متولیان شهر دبی انجام شده است، این تنها مسجدی در دبی است که غیر مسلمانان می‌توانند از آن بازدید کنند.

اگر به دبی رفتید، حتما از فرصت طلایی تماشای این مسجد استفاده کنید، فضای داخلی  مسجد نسبتاً شیک و دیدنی است، رنگ تم داخلی مسجد سبز و نارنجی و طاق‌های آن با ظرافت نقاشی شده است. 

آدرس:

Top of Al Wasl Rd., Jumeirah 1

Dubai, United Arab Emirates

معبد هندو شیوا و کریشنا ماندیر

در قلب بازار نساجی، فروشگاه‌های بت‌های هندو و فروشگاه‌های گل همیشه بهار را خواهید دید که از طرفداران قدیمی‌ترین معبد هندو دبی استقبال می‌کنند.

معبد هندو شیوا و کریشنا ماندیر از اماکن مذهبی دبی که قدمت آن به دهه 1950 برمی‌گردد، نشان دهنده تعهد دبی به کثرت مذاهب است. همچنین، این مکان مذهبی هندو هر دو زیارتگاه شیوا و کریشنا را به طور جداگانه برای ارادتمندان مختلف در خود جای داده است.

این معبد پذیرای تعداد زیادی از فداییان هندو از هند و سریلانکا است که در کشور امارات متحده عربی کار می‌کنند. مجموعه معبد از زیارتگاه لرد شیوا و کریشنا تشکیل شده است.

 جالب اینجاست که این معبد در کنار مسجدی در منطقه شلوغ بور دبی قرار دارد و به دلیل هماهنگی مذهبی معروف است. یعنی مسلمانان و هندو مذهبان در نزدیکی یکدیگر عبادت می‌کنند، بدون اینکه به تقدسات یکدیگر متعرض شوند و مشکلی پیش بیاید.

متولی این معبد که از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود، کنسولگری هند در دبی است. طبقه فوقانی معبد شیوا در دبی قبلاً گورودوارا را در خود جای داده بود. گورودوارا اکنون به محل جدید خود در نزدیکی جبل علی نقل مکان کرده است.

شیوا کریشنا ماندیر در دبی تنها معبد در امارات متحده عربی برای هزاران هندو است که در هفت امارت امارات یعنی دبی، ابوظبی، شارجه، عجمان، ام القوین، فجیره و راس الخیمه کار می‌کنند.

نزدیکترین ایستگاه مترو برای رسیدن به مجتمع معبد هندو دبی، ایستگاه خالد بن الولید است که به نام ایستگاه برجمان نیز شناخته می‌شود.

فرقی ندارد چه دینی دارید، بازدید از معبد هندوها به عنوان یکی از اماکن مذهبی دبی، برایتان قطعا جذاب خواهد بود. ضمن این که معبد اجازه بازدید غیر پیروان را نیز به گردشگران دیگر می‌دهد. بنابراین از این فرصت طلایی استفاده کنید.

آدرس:

Shiva Mandir & Krishna Mandir

Near Dubai Museum, Bur Dubai

62A Street Bur Dubai

Dubai, United Arab Emirates

کلیسای کاتولیک مریم مقدس

شهر دبی جایی است که در آن می‌توانید افراد مختلف را از هر قشری و با هر دینی پیدا کنید. این شهری است که در آن ملیت‌ها، قومیت‌ها و مذاهب مختلف با هم همزیستی دارند.

جامعه کاتولیک در دبی یکی از ادیان است که از زمان پیدایش این شهر، بخش بزرگ و قابل توجهی از دبی بوده است.  اولین کلیسای دبی، کلیسای کاتولیک سنت مریم، در سال 1967 ساخته شد. امروزه، این کلیسا هنوز در شهر مشغول فعالیت است و پذیرای مسیحیان و پیروان دیگر ادیان است.

این کلیسا که از اماکن مذهبی دبی محسوب می‌شود، خانه جامعه متنوع کاتولیک دبی است و از زمان افتتاحش به چندین زبان، خدمات ارائه می‌دهد. علاوه بر این، این کلیسا یکی از قدیمی ترین کلیساهای امارات است و یک مدرسه مجاور نیز دارد.

کلیسای سنت مریم به عنوان یکی از اماکن مذهبی دبی، بیش از 50 سال است که به کاتولیک‌های منطقه خدمت می‌کند و آن را به یکی از قدیمی‌ترین کلیساها در میان کلیساهای دیگر دبی تبدیل کرده است.

 این مکان از یک نمازخانه کوچک به یک کلیسای عظیم تبدیل شد و در حال حاضر بیش از 500000 مسیحی برای انجام مراسمات دینی، به آنجا می‌روند.

 مراسمات دینی گروهی با بیش از 12 زبان از جمله عربی، تاگالوگ، فرانسوی، کونکانی، مالایالام، تامیلی، سینهالی، اردو و پرتغالی برگزار می‌شود.

پس از بازسازی در سال 1988، محوطه کلیسای کاتولیک سنت مریم در دبی کمی تغییر کرده است. علاوه بر کلیسای اصلی و ساختمان مدرسه، یک محله کارکنان برای همه کشیشان و راهبه‌های مقیم و همچنین دفاتر جداگانه برای هر کدام وجود دارد. همچنین یک فروشگاه جالب وجود دارد که اگر مسیحی هستید پس از بازدید از کلیسا می‌توانید از آنجا اقلام مذهبی بخرید. علاوه بر آن، یک غذاخوری کاملاً مجهز، یک زمین فوتبال، یک زمین بسکتبال و سالن‌هایی وجود دارد که توسط مدرسه و همچنین کلیسا اداره می‌شود.

آدرس:

The St. Mary’s Church in Dubai is located on Oud Metha Road, right opposite the Indian High School.

جمع‌بندی

یکی از مهم‌ترین مظاهر پیشرفته بودن شهر دبی، زندگی متمدنانه و غرق در آرامش و امنیت پیروان ادیان متعدد است. انسان‌هایی مذهبی که هر یک در روزهای مخصوص به دین خود در عبادتگاه‌ها و اماکن مذهبی دبی حاضر می‌شوند و بدون اینکه مزاحمتی برای پیروان ادیان دیگر ایجاد کنند، به مناسک دینی خود می‌پردازند.

 بدون شک به غیر از بستر مناسبی که امارات متحده عربی فراهم کرده است، درک و دانش ساکنان دبی نیز در ایجاد این همزیستی مسالمت آمیز دخیل بوده است.

آنچه در این مطلب ارایه شد تنها بخشی از اماکن مذهبی دبی بود و به غیر از موارد یاد شده، صدها جاذبه مذهبی دیگر وجود دارد که در سفر به پیشرفته‌ترین شهر خاورمیانه می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

با ثبت نام در تور دبی، فرصت طلایی گشت و گذار در میان جاذبه‌های طبیعی، تجاری و گردشگری دبی را از آن خود کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.