معرفی مصلی امام در شهر تهران + بخش های مختلف مصلی

0 513

خیلی از افراد زمانی که نام مصلی تهران را می‌شنوند به یاد نمایشگاه بزرگ کتاب می‌افتند. برخی هم به یاد نماز جمعه و دیگر مراسمات مذهبی می‌افتند. باید این را بگوییم که مصلی تهران یا مصلی امام خمینی، بخش‌های مختلفی داشته و هر کدام از این بخش‌ها کاربردهای مشخص خود را دارند.

در این مقاله از آژانس مسافرتی همسفرها با این بخش از شهر تهران آشنا شده و اطلاعات بیشتری از آن دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: در مقاله آشنایی با شهر تهران و تاریخچه آن درباره این شهر و نحوه پیدایش آن اطلاعات کامل تری کسب کنید.

آشنایی با مصلی تهران

مصلی تهران یک مجموعه بسیار بزرگ با مساحت 204 هکتار است که بسیاری از مراسم‌های مذهبی و فرهنگی تهران در آن برگزار می‌شود به همین دلیل مصلی را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین اماکن مذهبی شهر تهران دانست. ساخت این مجموعه در سال 1361 آغاز شد. در ابتدا زمین مصلی تهران یکی از مناطق عباس آباد تهران محسوب می‌شد. در زمان پهلوی این زمین برای پروژه‌ای تحت عنوان شهستان پهلوی در نظر گرفته شده بود ولی نهایتا بعید از سرنگونی شاه پهلوی، مصلی امام خمینی در آن ساخته شد.

زمانی که ساخت این مجموعه آغاز شد، مهندسین و معمارهای بزرگ و متخصص برای این کار داوطلب شده و از بهترین افراد دعوت شد ولی در آخر کار ساخت مصلی تهران را پرویز موید عهد بر عهده گرفت.

به صورت کلی محور اصلی این مجموعه رو به قبله بوده و تمامی ساختمان‌ها و بخش‌های آن نیز به همین ترتیب ساخته شدند. به صورت کلی در این مجموعه 12 صحن بزرگ، 14 گلدسته و 5 درب ورودی وجود دارد. بلندترین ساختمان مصلی تهران، ایوان بزرگ است که 72 متر ارتفاع داشته و بعد از آن گنبد مسجد جامع 63 متر ارتفاع دارد.

اعداد این دو ارتفاع معانی خاصی داشته و به نیت 72 شهید کربلا و سن حضرت محمد (ص) در نظر گرفته شده است. معمار و طراح این مصلی برای ساخت تمامی گنبدهای آن از معروف‌ترین گنبدهای دنیا ایده گرفته است.

نهایتا می‌توانیم به حوض‌ها، آبنما، فضای سبز و … که در مصلی تهران وجود دارند اشاره نماییم.

آشنایی با بخش های مختلف مصلی امام در تهران

آشنایی با بخش‌های مختلف مصلی تهران

همانطور که در ابتدا نیز به این موضوع اشاره کردیم، نمایشگاه کتاب تنها بخش این مصلی نبوده و در این قسمت از متن، شما را با سایر بخش‌های مصلی امام خمینی آشنا خواهیم کرد:

شبستان مصلی تهران

در بخش شمالی صحن مرکزی مصلی تهران، 5 شبستان ساخته شده است. مساحت این قسمت بیشتر از 30 هزار متر مربع بوده و به همین دلیل حدود 28 هزار نفر می‌توانند از این شبستان استفاده کرده و نماز خود را اقامه کنند.

یکی از جذابیت‌هایی که در شبستان‌های مصلی تهران وجود دارد، کتیبه‌های معرق به همراه خوش نویسی‌های نستعلیق، ثلث و نسخ می‌باشد. احادیث، سوره‌ها و آیه‌هایی از قرآن، دعاهای مختلف و … روی این کتیبه‌ها نوشته شده‌اند.

محراب شبستان

بخش دیگری که قصد داریم به شما معرفی کنیم، محراب شبستان می‌باشد. این بخش در شبستان شماره 4 (قسمت جنوبی آن) قرار داد. ارتفاع محراب شبستان 10 متر بوده و به ساختمان امام جمعه بسیار نزدیک است.

ظاهر این محراب بسیار خاص بوده و روی آن احادیث، دعاهای مخصوص، طرح‌های اسلیمی، مصرع بندی، آیات قرآن و … به چشم می‌خورد.

رواق شهدای محراب

یکی دیگر از جذابیت‌های مصلی تهران، رواق شهدای محراب می‌باشد. این رواق موازی با 5 شبستان بوده و در قسمت جنوبی وروری مصلی امام خمینی قرار گرفته است. اگر بخواهیم به جذابیت‌های بصری این قسمت اشاره کنیم باید از کتیبه‌هایی که روی آن‌ها شعر، شمسه و آیات قرآنی نوشته شده، کاشی کاری معرق و قوس‌های شلجمی اشاره کنیم.

ایوان بزرگ مصلی

گفتیم که مرتفع‌ترین بخش مصلی تهران، ایوان بزرگ می‌باشد که 72 متر ارتفاع دارد. به صورت کلی ابعاد این بخش 110 متر در 110 متر می‌باشد. باید به این اشاره کنیم که ساخت این قسمت حدود 6 سال طول کشید. اگر کمی به اندازه آن فکر کنید متوجه منطقی بودن این زمان خواهید شد.

بررسی بخش های مختلف مصلی امام در تهران

باید بدانید که معماری ایوان بزرگ مصلی تهران یکی از معماری‌های خاص در کل دنیا محسوب می‌شود. به همین دلیل خیلی از افراد از قسمت‌های مختلف جهان برای دیدن آن به تهران سفر می‌کنند.

صحن غربی

یکی از قسمت‌های مصلی تهران که سقفی برای آن در نظر گرفته نشده است، صحن غربی می‌باشد. این صحن در ورودی شبستان قرار داشته و پله‌های شمالی و غربی آن کمک می‌کنند تا شبستان به محوطه بالای مصلی تهران متصل شوند.

نمایشگاه مصلی تهران

همانطور که در ابتدا نیز به این موضوع اشاره کردیم همه افراد مصلی تهران را با نمایشگاه بزرگ کتاب به یاد می‌آورند. البته باید بگوییم که در بخش نمایشگاه مصلی تهران، نمایشگاه‌های مختلف و زیادی برگزار می‌شود که یکی از بزرگ‌ترین و شناخته شده‌ترین آن‌ها، نمایشگاه کتاب می‌باشد.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت مصلی امام خمینی، با تمامی این نمایشگاه‌ها آشنا شده و زمان برگزاری هر کدام را متوجه شوید.

پارکینگ مصلی تهران

مصلی تهران دارای سه پارکینگ اختصاصی است که هر کدام در قسمت مشخصی واقع شده و دارای ظرفیت متفاوتی است. اولین پارکینگ در نزدیکی درب شماره 1 بوده دارای 600 واحد ظرفیت است. می‌توانید از خیابان شهید بهشتی به این پارکینگ دسترسی داشته باشید.

پارکینگ دوم قبل از دانشگاه الهیات و در خیابان مفتح واقع شده است که بسیار بزرگ بوده و 3000 واحد ظرفیت دارد. نهایتا آخرین پارکینگ در اتوبان رسالت قرار داشته و قبل از سازمان فرهنگ و ارتباطات می‎توانید آن را مشاهده کنید. ظرفیت پارکینگ سوم مصلی تهران 800 واحد سواری و 500 واحد اتوبوس است.

ساعت کاری مصلی تهران

اگر می‌خواهید از مصلی تهران دیدن کنید باید با ساعت کاری آن آشنا باشید. مراسم و نمایشگاه‌های مختلفی در این مجموعه برگزار خواهند شد که بین ساعت 11 تا 21 به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

البته برخی از اوقات این زمان تغییر کرده و می‌توانید ساعت کاری دقیق را از سایت مصلی تهران متوجه شوید.

آدرس مصلی تهران

در آخر قصد داریم آدرس مصلی تهران را بیان کنیم. همانطور که گفتیم این مجموعه دارای 5 ورودی بوده و در منطقه 7 تهران قرار داد. در واقع مصلی تهران در خیابان عباس آباد قرار داشته و از بزرگ‌راه‌های رسالت، شهید مدرس، شهید بهشتی و خیابان شهید قنبر زاده می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

آدرس دقیق مصلی تهران: خیابان دکتر بهشتی، روبروی خیابان میرعماد

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.