معرفی سینماهای شیراز
بسیاری از مردم شیراز را پایتخت فرهنگی ایران میدانند. همانطور که تهران پایتخت ایران است و مهمترین اتفاقات سیاسی و اقتصادی همواره در این شهر روی میدهند، بخش عمدهای از تبادلات فرهنگی ایران نیز از گذشته تا کنون در شیراز روی میدادهاند. به همین دلیل این شهر خوشآوازه پایتخت فرهنگی ایران نام گرفته است.
فرهنگ و هنر ارتباطی نزدیک و دوسویه با یکدیگر دارند و همین موضوع باعث شده که شیراز از لحاظ هنری نیز جایگاه ویژهای داشته باشد. در این شهر امکانات فرهنگی هنری مانند سینما، تئاتر، موزه، گالری، خانه ادبیات، کتابخانه و… به وفور دیده میشود و پاتوق بسیار خوبی برای دوستداران فرهنگ و هنر به حساب میآید. در این مطلب قصد داریم به سینماهای شیراز بپردازیم و آنها را به شما معرفی کنیم.
از زمان شکلگیری سینما در ایران شیراز یکی از شهرهای مهم در پیشرفت این صنعت پرطرفدار بوده و تعدد سینماهای آن نشان از علاقه شیرازیها به فیلم و سینما داشته است.
تاریخچه هنر هفتم
پیدایش سینما را به برادران لومیر نسبت میدهند. اما اگر بخواهیم به دنبال نقطه پیدایش ایده سینما بگردیم باید کمی عقبتر برویم و در سال ۱۸۷۸ شکلگیری ایده سینما را به فردی به نام ادوارد مایبریج منتسب کنیم. این فرد بوسیله ۲۴ دوربین عکاسی به صورت پشت سر هم از یک اسب عکاسی کرد و بدین ترتیب حرکت اسب را در فیلمهای ثبت شده بازسازی کرد. این اقدام مایبریج را باید نقطه آغاز سینما و خلق حرکت در تصور دانست.
تاریخچه سینما در ایران
ایران یکی از اولین کشورهایی ست که دارای سینما شد. تنها ۵ سال از اختراع سینما توسط برادران لومیر گذشته بود که اولین سینمای ایران، به نام سینما سولی (سینما خورشید) در سال ۱۲۷۹ در تبریز تأسیس شد و بعد از آن سینماهای دیگری در تهران و رفته رفته در دیگر شهرهای بزرگ ایران ساخته شد.
این موضوع نشاندهنده علاقه ایرانیان، از جمله مظفرالدین شاه به سینما بود. مظفرالدین شاه نخستین کسی بود که در سفر خود به فرانسه دستگاه سینماتوگراف را وارد ایران کرد و با این کار شرایط ساخت اولین فیلم ایرانی را فراهم کرد. اولین فیلم صامت ایرانی در سال ۱۳۰۹ توسط اوانس اوگانیانس ساخته شد که آبی و رابی نام داشت.
تنها سه سال بعد از آن اولین فیلم ناطق ایرانی نیز در سال ۱۳۱۲ به نام دختر لر توسط اردشیر ایرانی ساخته شد و به این ترتیب سینمای ایران، در همان سالهای شکلگیری سینمای جهان رشد و شکوفایی خود را آغاز کرد.
معرفی بهترین سینماهای شیراز
سینمای خوب باید چند ویژگی اساسی داشته باشد:
- پردهی پخش فیلم در آن استاندارد باشد به طوری که از تمام نقاط سالن تصویری که بر روی پرده دیده میشود تصویری واضح باشد.
- دستگاه پخش فیلم دارای کیفیت باشد و فیلم را با کیفیت استاندارد به نمایش بگذارد. بهترین کیفیت پخش فیلم FullHD ست.
- پخش صدا در سینما مطابق با استانداردهای صدا باشد. حتماً برای شما هم پیش آمده که فیلمی را در یک سینمای غیرحرفهای با صدای غیراستاندارد دیدهاید و تمام مدت از صدای زیادی بلند یا ناواضح فیلم شاکی بودهاید. بهترین کیفیت پخش صدا در حال حاضر صدای دالبی ست.
- نکته پایانی در مورد سینمای خوب تهویه هوای مناسب سالن است. شما حتی اگر بهترین فیلم تاریخ سینمای جهان را در یک سالن گرم با تهویه هوای نامطبوع ببینید، باز هم هیچ خاطره خوشی از آن فیلم در ذهنتان ثبت نخواهد شد.
پردیس سینمایی
امروزه سینماهای مدرن به شکل پردیس سینمایی ساخته میشوند. پردیس سینمایی به مجتمعی گفته میشود که علاوه بر یک سالن سینما دارای چند سالن پخش فیلم و امکانات رفاهی دیگری از جمله رستوران، کافه(لیست کافه های شیراز) یا بوفه فروش خوراکی، سرویس بهداشتی و بعضی امکانات دیگر است.
یکی از خوبیهای پردیس سینمایی در این است که شما برای انتخاب فیلم گزینههای متنوعی پیش رو دارید و همچنین برای انتخاب ساعت نمایش دستتان باز است. بسیار پیش میآید که شما به قصد دیدن فیلمی در سانس از پیش تعیین شدهی یک سینما از خانه بیرون میزنید اما به دلیل ترافیک و… در سانس مورد نظر به سینما نمیرسید و مجبورید تا سانس بعد صبر کنید یا فیلم را از نصفه تماشا کنید.
پیشترها شما حتی اگر دیر به سالن میرسیدید به شما اجازه داده میشد از نیمه فیلم وارد سالن شوید و بعد از پایان فیلم در سالن بمانید تا نصفه ابتدایی که از دست داده بودید را بعد از پایان فیلم تماشا کنید! یعنی شما مجبور میشدید فیلم را از انتها به ابتدا ببنید. امروزه دیگر کسی را از وسط فیلم به سالن راه نمیدهند اما پردیسهای سینمایی این امکان را به شما میدهند که اگر فیلمی را از دست دادید در سانسها و سالنهای مختلف فیلم دیگری را انتخاب کنید.
لیست بهترین سینماهای شیراز
در اینجا لیستی از بهترین سینماهای شیراز به همراه آدرس و مشخصات کلی آنها به شما ارائه میدهیم:
پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب شیراز
معرفی سینماهای شیراز را بدون شک باید با پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب شیراز آغاز کنیم. این پردیس سینمایی مجهزترین و به روزترین پردیس سینمایی شیراز و یکی از بهترین پردیسهایی سینمایی ایران است که در مجتمع خلیج فارس در شهر جدید صدرا قرار دارد. این مجتمع یک مجتمع تجاری تفریحی ست که علاوه بر سالنهای سینما دارای یک شهربازی سرپوشیده و مجهز، فروشگاهها و مغازههای متنوع، رستوران، سالن بیلیارد و بولینگ و …. است.
این مجموعه دارای ۸ سالن پخش فیلم است که در میان آنها سالنهای مخصوص کودکان و نجوانان و سالن سینما سه بعدی نیز وجود دارد. در سالنهای این مجموعه امکان نمایش تئاتر و اجرای کنسرت موسیقی نیز وجود دارد.
مدیریت این سینما با آقای کورش کمالی سروستانی ست اما گردانندگی آن به عهدهی آقای محسن خباز است. این مجموعه در سال ۱۳۹۶ افتتاح شد و ظرفیت سالنهای آن به ترتیب عبارت است از:
سالن ۱= ۲۵۴ نفر/ سالن ۲= ۲۵۴ نفر/ سالن ۳= ۲۵۴ نفر/ سالن ۴= ۲۵۴ نفر/ سالن ۵= ۲۵۴ نفر/ سالن ۶= ۲۰۰ نفر/ سالن ۷= ۱۲۰ نفر/ سالن ۸= ۳۰ نفر.
آدرس: انتهای بزرگراه دکتر حسابی، روبرو شهرک گلستان، مجتمع بزرگ خلیج فارس
سینما پردیس گلستان شیراز
در لیست معرفی سینماهای شیراز، سینما پردیس گلستان اولین پردیس سینمایی شیراز به حساب میآید. این پردیس سینمایی که در سال ۱۳۹۵ تأسیس شده است دارای سه سالن پخش فیلم است که هر سه سالن از بالاترین استانداردهای کیفی صدا و تصویر تبعیت میکنند.
همچنین استفاده از صندلیهای راحت و تهویه مناسب باعث شده که تماشای فیلم در پردیس سینمایی گلستان تبدیل به تجربهای لذتبخش برای علاقمندان به سینما شود. ظرفیت سالن ۱ این سینما ۲۱۱ نفر، سالن ۲ آن ۲۳ نفر و سالن ۳ که کوچکترین سالن سینماست تنها ۴۰ نفر است. مدیریت این سینما نیز با کوروش کمالی سروستانی است و به بخش خصوصی تعلق دارد. پردیس سینمایی گلستان در معالی آباد، جنب ایستگاه مترو میرزای شیرازی قرار دارد.
سینما فرهنگ شیراز
این سینما که در حال حاضر به سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان فارس تعلق دارد در سال ۱۳۹۴ تأسیس شد و مدیریت آن با آقای یزدانپور است. سینما فرهنگ یکی از باکیفیتترین سینماهای شیراز است که از کیفیت تصویر FullHD و صدای دالبی برخوردار است. علاوه بر این، سینما فرهنگ محوطهای سرسبز و باصفا دارد که لذت فیلم دیدن شما را دوچندان میکند. این سینما در چهار راه حافظیه به طرف دروازه قرآن قرار دارد.
سینما سعدی شیراز
برای معرفی سینماهای شیراز بد نیست سراغ قدیمیترینها نیز برویم. سینما سعدی یکی از سینماهای قدیمی شیراز است که در سال ۱۳۳۹ توسط علیاکبر یاسایی تأسیس شد. این سینما در زمان خود یکی از سینماهای لوکس شیراز به حساب میآمد که تا قبل از ۱۳۵۰ تنها فیلمهای خارجی را نمایش میداد. سینما سعدی نمایش خود را با فیلم «پمپی در آتش» آغاز کرد.
این سینما به دلیل فاصله زیادش با مرکز شهر در آن زمان چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت و به همین دلیل تنها شبها اقدام به نمایش فیلم میکرد. سینما سعدی دارای نمایش تابستانه است که در گذشته نمایش تابستانه آن در شب مورد توجه مردم بود اما سالهای سال است که نمایش تابستانه سینما بدون استفاده مانده است. سینما سعدی در سال ۱۳۵۰ با بازسازی و گسترش مجدد شروع به نمایش فیلمهای فارسی کرد که با اقبال عمومی مواجه شد و هنوز نیز به همان سبک قدیم به نمایش فیلم میپردازد. این سالن سینما ۹۵۱ نفر ظرفیت دارد و در خیابان قصردشت، چهار راه سعدی قرار دارد.
سینما پیام شیراز
سینما پیام شیراز یکی از قدیمیترین سینماهای شیراز است که تا پیش از انقلاب با نامهای سینما خورشید و سنما پارس فعالیت میکرد اما بعد از انقلاب نام آن به سینما پیام تغییر یافت. این سینما که در سال ۱۳۳۰ آغاز به کار کرده است ۵۲۶ نفر طرفیت دارد و در حال حاضر متعلق به حوزه هنری ست. سینما پیام در چهار راه زند، ابتدا خیابان رودکی و جنب پاساژ کاخ نور قرار دارد.
سینما فلسطین شیراز
سینما فلسطین که تا پیش از انقلاب سینما پاسارگاد نام داشت در سال ۱۳۳۳ توسط احمد مشیری و علی شاپوری تأسیس شد و در چهار راه زند، ابتدای خیابان رودکی آغاز به کار کرد. اگر بخواهیم به معرفی سینماهای شیراز بپردازیم نباید نام سینما فلسطین را از قلم بیاندازیم. سینما فلسطین که ظرفیتی معادل ۴۰۰ نفر دارد، هم پیش از انقلاب و هم پس از آن به عنوان یک سینمای درجه یک شناخته شده است و هم اکنون متعلق به مؤسسه بهمن سبز است.
سینما ایران
سینما ایران نیز یکی از سینماهای دههی سی ایران است. این سینما که از سال ۱۳۳۴ تا به امروز به کار خود ادامه داده است ۷۳۳ نفر ظرفیت دارد و در حال حاضر به حوزه هنری تعلق دارد. سینما ایران را در خیابان قصرالدشت و چهارراه زند میتوانید پیدا کنید.
سینما کیان شیراز
برای معرفی سینماهای شیراز باید سراغ سینما کیان شیراز نیز برویم. این سینما در مجموعه فرهنگی هنری کیان در در چهارراه حافظیه، خیابان حافظ، روبرو پمپ بنزین، کوچه 14 قرار دارد.
سینما شیراز
سینما شیراز در سال ۱۳۴۳ تأسیس شد و در آن زمان کار خود را با نام سینما کاپری آغاز کرد، اما بعد از انقلاب که نام اکثر سینماها و خیابانها عوض شد سینما کاپری نیز به سینما قیام تغییر نام داد و بعد از گذشت سی سال در سال 1386 بازسازی شد و پس از آن تحت مدیریت حوزه هنری با نام جدید سینما شیراز با ظرفیت ۵۴۵ صندلی فعالیت خود را ادامه داد. سینما شیراز در خیابان لطفعلیخان زند، مابین چهارراه خیرات و چهارراه مشیر قرار دارد.
سینما پرسیا شیراز
سینما پرسیا شیراز که در سال ۱۳۴۷ بازگشایی شد در خیابان زند، خیابان رودکی شیراز قرار دارد و یکی دیگر از سینماهایی ست که در لیست معرفی سینماهای شیراز قرار میگیرد. این سینما پیشتر با نام سینما خورشید به فعالیت میپرداخت اما نام آن بعدها تغییر کرد. سینما در سال ۱۳۸۶ بازسازی و تعمیر شد و در حال حاضر با ۶۳۰ صندلی به عنوان یک سینمای درجه یک در شیراز به فعالیت میپردازد.
سینماهای از بین رفته
در جریان انقلاب اسلامی بسیاری از سینماها از بین رفتند. این سینماها یا آتش زده شدند و نابود شدند و یا به مرور زمان تخریب شدند. در این میان سینماهایی که فیلمهای خارجی و یا فیلمهای خلاف عرف اسلامی جامعه نشان میدادند در صدر جدول تخریب قرار داشتند. شیراز نیز از این قاعده مستثنی نبود و بسیاری از سینماهای آن در زمان انقلاب از بین رفتند. از جمله:
سینما مایا- سینما پارس- سینما پارامونت- سینما آریانا- سینما تخت جمشید- سینما مهتاب- سینما حافظ- سینما پرسیا- سینما کاپری- سینما مترو (بهمن)- سینما روباز (تابستانی) پارک شهر آزادی
سخن آخر
اگر ساکن شیراز هستید و یا مدت کوتاهی ست که به این شهر زیبا سفر کردهاید، همنشینی با مردم بافرهنگ شیراز را از دست ندید. سالن سینما یکی از مکانهای دوستداشتنی برای لذت بردن از یک تفریح دسته جمعی ست. تور کیش از شیراز انتخاب تفریحی دیگری ست که در سفر خود به شیراز میتوانید از آن استفاده کرده و به راحتی خود را به کیش و جزایر و سواحل زیبای جنوب کشورمان برسانید.
درود پردیس سینمایی شیراز مال با چهار سالن سینمایی بیش از یک ماه هست که افتتاح شده است
سلام
ممنون از اطلاعتون دوست عزیز.