تمام ورزشگاه های قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲ در یک قاب
همانطور که میدانید مسابقات جام جهانی هر چهار سال یک بار به میزبانی یکی از کشورهای داوطلب برای این عمر برگزار میشود. بیست و دومین جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲ و در تاریخ ۲۱ نوامبر آغاز میشود و تا ۱۸ دسامبر همین سال ادامه دارد. براساس قرعه کشی صورت گرفته بین کشورهای داوطلب یعنی آمریکا، کره جنوبی، استرالیا، ژاپن و قطر، فیفا به میزبانی کشور قطر رأی داد.
حال این کشور با استفاده از ثروت و منابعی که دارد تعدادی ورزشگاه را برای جام جهانی ۲۰۲۲ آماده کرده است. در این مقاله قصد داریم مهمترین ورزشگاه های قطر برای جام جهانی را به شما معرفی کنیم.
انتخاب قطر به عنوان میزبان جهام جهانی ۲۰۲۲
در سال ۲۰۱۰ پنج کشور برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ اعلام آمادگی کردند که رقابت اصلی بین دو کشور قطر و استرالیا بود. اکثر مردم بر این باور بودند که شانس استرالیا برای میزبانی این مسابقات بیشتر از قطر است و دلیل این حدس و گمانها وسعت بیشتر استرالیا نسبت به قطر و همچنین شرایط آبوهوایی مطلوبتر این کشور بود.
اما در کمال ناباوری قطر توانست با لابیگریهای احتمالی، قدرت رسانهای و استفاده از منابع و ثروت عظیم گاز خود میزبانی را از چنگ استرالیا درآورد.
این اتفاق باعث اعتراضات و اتهامات فراوانی شد و برخی، نمایندگان فیفا را متهم به دریافت رشوه از امیر قطر کردند. اما با این وجود هیچ مدرکی برای این ادعا پیدا نشد و قطر به عنوان اولین کشور عربی در خاورمیانه برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال انتخاب شد.
تاریخ دقیق جام جهانی از ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان ۱۴۰۱) تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲ (۲۷ آذر ۱۴۰۱) است که این دو ماه شروع فصل تابستان در قطر خواهد بود. همانطور که میدانید دمای هوای قطر در تابستان بسیار زیاد است و به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد. لذا پیشنهاداتی جهت تعویض تاریخ شروع مسابقات و موکول کردن آن به زمستان داده شد، اما به دلیل همزمان شدن آن با لیگهای اروپایی این پیشنهادات رد شدند.
حال قطر متعهد است که برای رفع این مشکل و کاهش دمای هوای ورزشگاههای خود از تکنولوژیهای مدرنی استفاده کند و رفاه حال ورزشکاران، کادرفنی، تماشاچیان و… را فراهم نماید. تکنولوژی در نظر گرفته شده باید بتواند دمای هوای ورزشگاه های قطر برای جام جهانی را به ۱۹ درجه سانتیگراد کاهش دهد تا برای برگزاری بازیها مناسب شوند.
درحال حاضر کشور قطر با استفاده از تمام منابع مالی و ثروت خود در حال آماده سازی شرایط برای برگزاری بیعیب و نقص این دوره از مسابقات است. در این کشور علاوهبر هزینههای هنگفت، تلاشهای بسیاری صورت گرفته است تا بتوانند میزبانی را به بهترین نحو انجام دهند.
یکی از اقدامات صورت گرفته بازسازی و بهروز کردن ورزشگاههای قدیمی است. اقدام مهم دیگری که انجام شده تأسیس ورزشگاههای بزرگ، جدید و پیشرفته است. در این بین ۸ استادیوم به عنوان بزرگترین و بهترین ورزشگاه های قطر برای جام جهانی در نظر گرفته شدهاند که به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
۸ مورد از بزرگترین و بهترین ورزشگاههای قطر برای برگزاری بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲
برای برگزاری مسابقات جام جهانی قطر چندین ورزشگاه و استادیوم در نظر گرفته شده است که همه آنها در حال تجهیز شدن و آمادگی برای برگزار کردن هرچه بهتر این مسابقات هستند.
۸ عدد از بهترین، مجهزترین و بزرگترین ورزشگاه های قطر برای جام جهانی عبارتاند از: استادیوم بینالمللی خلیفه، استادیوم البیت، استادیوم الجنوب، استادیوم شهرک آموزش یا شهر دانش، استادیوم الریان، استادیوم رأس ابو عبود، استادیوم الثمامه و استادیوم لوسیل. در ادامه هر یک از این استادیومها را مورد بررسی قرار میدهیم.
۱. استادیوم بین المللی الخلیفه
ورزشگاه الخلیفه یکی از قدیمیترین ورزشگاههای قطر است که سال ۱۹۷۶ در دوحه قطر تأسیس شد. این ورزشگاه در سال ۲۰۰۶ برای میزبانی بازیهای آسیایی آماده شد اما بعد از انتخاب شدن قطر به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ اقدامات لازم برای بازسازی و مجهز کردن این استادیوم را آغاز کردند.
در ماه می سال ۲۰۱۷ این ورزشگاه با ظرفیت ۴۰ هزار نفر افتتاح شد. در افتتاحیه ورزشگاه الخلیفه مراسم تشریفاتی و بسیار زیبایی با حضور امیر قطر برگزار شد و در همین مراسم این استادیوم به عنوان محبوبترین ورزشگاه برای میزبانی بازیهای جام جهانی معرفی شد.
برای پی بردن مسئولین به کارآمد بودن و تجهیزات ورزشگاه الخلیفه چندین مسابقه از جمله مسابقات جام باشگاههای جهان در این استادیوم برگزار شده است. در زمان ارزیابی این رویدادها مشخص شده است که ورزشگاه بین المللی خلیفه آمادگی لازم جهت برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ را دارد.
این استادیوم که یکی از مهمترین ورزشگاه های قطر برای جام جهانی است به عنوان چشمانداز ورزش آینده قطر شناخته میشود. شرکت سازنده ورزشگاه الخلیفه اسپایر نام دارد که شرکتی معتبر در زمینههای مختلف است و در ساخت و مرمت این ورزشگاه بسیار موفق بوده و آکادمی اسپایر را در این مجموعه راهاندازی کرده است. این آکادمی بهعنوان یکی از مدرنترین و پیشروترین بیمارستانهای جهان شناخته میشود که در زمینه پزشکی پیشرفت چشمگیری داشته است.
ورزشگاه الخلیفه قطر دارای طراحی فوق العاده زیبایی است بهطوریکه قوسهای دوتایی فوقالعادهای در طراحی آن به چشم میخورد. این ورزشگاه به عنوان استادیومی چند منظوره علاوه بر فوتبال آماده برگزاری تمام رویدادهای ورزشی است. تمام صندلیهای این استادیوم دارای سایبان محافظ هستند و کل فضای ورزشگاه از سیستم تهویه و خنک کننده مطلوب برخوردار است.
۲. استادیوم البیت
استادیوم البیت یکی دیگر از بزرگترین ورزشگاه های قطر برای جام جهانی است که سال در ۲۰۱۵ قرارداد ساخت آن با یک شرکت معروف جهان سالینی و سیمولای منعقد شد. این ورزشگاه در شهر الخور واقع شده است و به دلیل طراحی خاص و منحصربهفردی که دارد موفق به دریافت جایزه مدیریت ساخت، بهرهوری انرژی و همچنین طراحی سبز در سال ۲۰۲۰ شده است.
ورزشگاه البیت ۶۰ هزار نفر گنجایش دارد که قرار شده است بعد از پایان جام جهانی ۲۸ هزار از صندلیهای بخش بالایی آن به نشانه سخاوت قطریها به کشورهای در حال توسعه اهدا شود. دلیل نامگذاری این ورزشگاه زندگی عشایری و چادرنشینی قطریها و معرفی و یادآوری این سبک زندگی به مهمانان است. شهر الخور پتانسیل گردهمایی فرهنگهای مختلف را دارد به همین دلیل ورزشگاه البیت در این شهر تأسیس شده است.
طراحی این ورزشگاه به شکل خیمه و چادرهای مردم بادیهنشین است که منظره زیبا و دلنشینی را به نمایش میگذارد. این ورزشگاه خود بخشی از یک مجموعه بزرگتر است که از امکانات بسیاری از جمله مراکز خرید، مرکز درمانی، تفریحی و… بهره میبرد. از ویژگیهای منحصربهفرد این ورزشگاه میتوان به سقف جمع شدنی، قابلیت جابهجایی صندلیها، تطابق با محیط زیست و همچنین زمین چمن با قابلیت جمع شوندگی اشاره کرد.
این استادیوم که با مرکز شهر دوحه ۶۰ کیلومتر فاصله دارد، تا مرحله نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ میزبان مسابقات خواهد بود. برای جابجایی و رفتوآمد مهمانان و تماشاچیان تاکسی و اتوبوسهایی در نظر گرفته شده است که عبور و مرور را برای افراد راحت و بیدغدغه میکنند.
این مطلب ادامه دارد…