آشنایی با خواجه اباصلت، مکان مذهبی و تاریخی در مشهد

0 46

شهر مشهد یکی از شهرهای دیدنی در ایران است که به عنوان پایتخت مذهبی ایران شناخته می‌شود. خیلی از مسافرین رفتن به این شهر را برای تعطیلات خود انتخاب می‌کنند و در این سفر خستگی تمام روزهای کاری و خسته کننده خود را برطرف می‌نمایند.

وجود بارگاه امام رضا (ع) باعث شده که تور مشهد از تهران همیشه شلوغ باشد و افراد زیادی برای رزرو آن در صف قرار بگیرند. البته باید به این مورد اشاره کنیم که حرم مطهر رضوی تنها مکان مذهبی در این شهر نبوده و شما می‌توانید اماکن مذهبی مختلفی مانند آرامگاه خواجه اباصلت را نیز در این شهر مشاهده کرده و برای بازدید از آن اقدام کنید.

در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با آرامگاه خواجه اباصلت اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دهیم تا هنگام سفر به شهر مشهد بتوانید از این اطلاعات به صورت کامل استفاده نمایید.

معرفی آرامگاه خواجه اباصلت در شهر مشهد

معرفی کامل خواجه اباصلت

در ابتدا بهتر است شما را با شخصیت خواجه اباصلت آشنا نماییم. خواجه اباصلت با نام کامل عبدالسلام بن صالح بن سلیمان در سال 160 هجری قمری و در شهر مدینه به دنیا آمد. در روایات مختلفی آمده است که دلیل شهرت این فرد به خواجه اباصلت هروی این بوده است که جد ایشان در هرات خراسان زندگی می‌کرده است.

خواجه اباصلت به عنوان یکی از خادمین وفادار امام رضا (ع) شناخته می‌شود و در کتاب وفاه ارضا می‌توانید روایت شهادت امام رضا به دست مامون عباسی را از زبان خواجه اباصلت مطالعه نمایید. زمانی که امام رضا (ع) در حال هجرت از مدینه به خراسان بود، خواجه اباصلت نیز همراه ایشان شدند و به همین دلیل در حال حاضر تمامی مسافرین شهر مشهد که قصد زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) را دارند در میان راه به آرامگاه خواجه اباصلت رفته و فاتحه‌ای برای این مرد شریف می‌خوانند.

نهایتا در سال 232 هجری قمری خواجه اباصلت چشم از دنیا فروبست و پیکر ایشان در شهر مشهد و در آرامگاه خواجه اباصلت به خاک سپرده شده است.

خواجه اباصلت از نظر علم مذهبی نیز فردی بزرگ محسوب می‌شد. این فرد نزد استادان بزرگی مانند مالک بن انس، حماد بن یزید، فضیل بن عیاض، عبدالرزاق صفائی، عبدالله بن مبارک و … حدیث شنیده و مسائل مختلفی را آموخته است. علاوه بر آن این فرد در طول عمر خود به شهرهای زیادی سفر کرده و توانسته در این سفرها مسائل مختلفی را بیاموزد و با افراد متفاوتی دیدار نماید.

در میان بزرگان شیعه و اهل سنت از خواجه اباصلت به درستی نام برده شده است و همیشه او را از یاران امام رضا (ع) می‌دانند. باید به این نکته اشاره کنیم که در تمامی روایاتی که در رابطه با خواجه اباصلت آورده شده است، همیشه او را یار امام رضا (ع) خواندند و هیچ گاه از کلمه خادم استفاده نشده است.

خواجه اباصلت در تمامی سفرهای خود احادیث امام رضا (ع) را برای افراد مختلف خوانده و آن‌ها را آگاه می‌کرد. به صورت کلی می‌توانیم از خواجه اباصلت به عنوان فردی موثر در اسلام و یار امام رضا (ع) نام ببریم.

معرفی آرامگاه خواجه اباصلت

تا اینجا در رابطه با شخصیت این مرد بزرگ صحبت کردیم و در ادامه تصمیم داریم تا آرامگاه خواجه اباصلت را به عنوان یکی از اماکن مذهبی در شهر مشهد معرفی نماییم. خیلی از مسافرینی که به مشهد سفر می‌کنند علاقه زیادی به زیارت از آرامگاه خواجه اباصلت نشان می‌دهند و معمولا این کار را در برنامه‌های خود قرار خواهند داد. برای اینکه بهتر بتوانید با آرامگاه خواجه اباصلت آشنا شوید، به این بخش دقت کرده و آن را به خوبی مطالعه نمایید.

آرامگاه خواجه اباصلت در 12 کیلومتری جنوب شرقی شهر مشهد و در جاده مشهد به فریمان قرار دارد. اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر آدرس این آرامگاه را بیان کنیم، باید بگوییم که آرامگاه خواجه اباصلت در 3 کیلومتری خواجه مراد و نرسیده به بهشت رضا قرار دارد.

یکی از نکاتی که باید در رابطه با این مقبره بدانید این است که در این آرامگاه، تعداد زیادی از بزرگان دفن شده‌اند که شما با ورود به آرامگاه خواجه اباصلت می‌توانید آن‌ها را مشاهده نمایید. سنگ‌های این مقبره‌ها قدیمی بوده و باعث شده تا منظره‌ای تاریخی در این قسمت به وجود بیاید.

آشنایی با آرامگاه خواجه اباصلت مشهد

البته می‌توانیم این آرامگاه را به عنوان یکی از معروف‌ترین قبرستان‌های مشهد نیز معرفی کنیم چرا که در محوطه آن می‌توانید تعداد زیادی قبر را مشاهده نمایید. اگر شما جزء آن دسته از مسافرینی هستید که با استفاده از تاکسی در شهر مشهد عبور و مرور می‌کنید باید بگوییم که به هیچ عنوان نگران آدرس آرامگاه خواجه اباصلت نباشید چرا که این آرامگاه بین مردم مشهد بسیار معروف بوده و فقط کافی است تا نام آن را به راننده بگویید.

با استفاه از وسایل نقلیه عمومی نیز به راحتی می‌توانید خود را به آرامگاه خواجه اباصلت برسانید و مطمئن باشید که از هر فردی که بپرسید، مسیر را به شما نشان خواهد داد.

اطراف آرامگاه خواجه اباصلت نیز می‌توانید امکانات رفاهی مورد نیاز خود مانند رستوران، چایی خانه و … را پیدا کرده و از آن‌ها استفاده نمایید. این اماکن بهترین خدمات را برای زائرین ارائه می‌نمایند.

باید به این نکته نیز اشاره کنیم که بنای آرامگاه خواجه اباصلت در گذشته به شکل نیمه مخروبه بوده است تا زمانی که به کمک محمد علی درویش و در سده هشتم هجری، بازسازی شده و طراحی بی‌نقصی برای آن در نظر گرفته شده است. محمد علی درویش به عنوان طراح و سازنده بنای جدید آرامگاه خواجه اباصلت در سال 726 هجری قمری از دنیا رفته و او را نیز در همین آرامگاه دفن کردند.

بنای آرامگاه خواجه اباصلت به صورت چهار ضلعی بوده و از هر طرف دری برای رفت و آمد و بیرون رفتن تعبیه شده است. این را نیز باید بگوییم که مساحت آرامگاه خواجه اباصلت 900 متر بوده و شما می‌توانید کاشی‌کاری‌های هفت رنگ و آیینه کاری‌های بسیار زیبایی را در این آرامگاه مشاهده نمایید.

مطمئن باشید با بازدید از آرامگاه خواجه اباصلت، علاوه بر زیارت این فرد بزرگ می‌توانید بنایی تاریخی را مشاهده نمایید که ماننده موزه‌ای از گذشته است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.