بررسی تاریخچه + محل دقیق مقبره شیخ طبرسی در مشهد

0 27

شهر مشهد یکی از شهرهای زیارتی در ایران است که بسیاری از مسافرین برای زیارت حرم امام رضا (ع) به این شهر سفر می‌کنند. درون حرم مطهر امام رضا (ع) بخش‌های مختلفی مانند مقبره شیخ طبرسی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها دیدن کرده و با این افراد بزرگ و سرشناس آشنا شوید.

به صورت کلی 4 مقبره در حرم وجود دارد که یکی از آن‌ها مقبره شیخ طبرسی مشهد بوده و ما قصد داریم در این مطلب شما را با جزئیات مختلف آن آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: آشنایی با مقبره شیخ بهائی در مشهد و راه های دسترسی به آن 

معرفی مقبره شیخ طبرسی مشهد

معرفی مقبره شیخ طبرسی مشهد

مقبره شیخ طبرسی مشهد یکی از بخش‌های مهم در حرم امام رضا (ع) بوده و مسافرین می‌توانند بعد از اینکه زیارت خود را به صورت کامل انجام دادند، از این مقبره و سایر بخش‌های حرم نیز دیدن نمایند. لازم به ذکر است که آژانس های مسافرتی مانند همسفرها مزایایی مانند بازدید از بخش های تاریخی حرم امام رضا به وسیله لیدر حرفه‌ای در این حوزه را جزوی از امکانات تور مشهد از تهران خود قرار می‌دهند پس برای سفر به مشهد و بازدید از این بخش ها خرید تور مشهد از تهران می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای شما باشد.

شیخ طبرسی یکی از علامه‌های بزرگ در دین اسلام بوده و فعالیت‌های زیادی در دوران زندگی خود انجام داده است. این شیخ مدت زمان زیادی از زندگی خود را در مشهد گذراند و بعد از مرگ در یکی از گورستان‌های اطراف حرم دفن شد.

بعد از مدتی با پیشرفت و ساخت حرم مطهر، این گورستان به حرم اضافه شده و مقبره زیبایی برای شیخ طبرسی ساخته شد. در حال حاضر یکی از بست‌ها مهم حرم و همچنین یکی از خیابان‌های اطراف حرم به یاد این فرد بزرگ، “طبرسی” نام گذاری شده است.

آشنایی با شیخ طبرسی

بهتر است اطلاعاتی در رابطه با شیخ طبرسی داشته باشید تا با اهمیت مقبره این فرد بزرگ بیشتر آشنا شوید. علاّمه امین‌الاسلام، ابوعلی فضل بن حسن طبرسی، یکی از دانشمندان سر شناس در عصر خود بوده و عملکرد بسیار خوبی در تفسیر داشت.

شیخ طبرسی در زندگی خود تفاسیر مختلفی از قرآن نوشته و هر کدام از این تفاسیر توانستند دنیای متفاوتی از قرآن را به شیعیان نمایش دهند. تفسیر مجموع البیان و جوامع الجامع از مهم‌ترین و معروف‌ترین تفاسیری است که این شیخ در زندگی خود نوشته است.

این شیخ بزرگ در سال 468 هجری قمری به دنیا آمد و بعد از 80 سال در سال 548 هجری قمری از دنیا رفت. در رابطه با مرگ شیخ طبرسی صحبت‌های زیادی وجود دارد. برخی از نویسندگان این فرد را شهید می‌دانند چرا که گفتند او در شورش غُزّان در منطقه بیهق توسط شورش گران به شهادت رسیده است.

بیشتر بخوانید» آشنایی با تاریخچه حرم امام رضا(ع) 

معرفی بست شیخ طبرسی

همانطور که در بخش‌های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم، یکی از بست‌ها (ورودی‌ها) حرم مطهر، به نام شیخ طبرسی نام گذاری شده است. در حالت کلی حرم امام رضا (ع) ورودی‌ها و خروجی‌های زیادی داشته و این به دلیل بزرگ بودن حرم می‌باشد.

ورودی شمالی حرم، بست شیخ طبرسی نام داشته و به خیابان طبرسی نیز راه دارد. برای راه یابی به کتابخانه حرم باید از این بست وارد حرم شوید.

در رابطه با ظاهر بست شیخ طبرسی باید گفت که دارای 51 غرفه بوده و سردر میانی آن 25 متر بوده و طول دهانه آن حدودا 13 متر است. این سازه از بتن و فلز ساخته شده و با کاشی‌های معرق کاری شده، تزئین شده است.

داستان زنده شدن شیخ طبرسی

در کتابی به نام ریاض العلماء، داستانی جالب در رابطه با شیخ طبرسی نوشته شده است. این داستان قبل از دفن او در مقبره شیخ طبرسی مشهد می‌باشد. در این داستان آورده شده که این شیخ قبل از نوشتن تفسیر التبیان، دچار سکته قلبی شده و خانواده و شاگردانش با تصور اینکه او مرده است، شیخ طبرسی را دفن کردند.

این در حالی است که شیخ طبرسی زنده بوده و بعد از دفن کامل، به هوش می‌آید. در این زمان متوجه می‌شود که اشتباها او را دفن کردند و از خدا می‌خواهد تا او را نجات دهد تا تفسیری جامع از قرآن بنویسد.

در این زمان گورکنی برای دزدیدن کفن او، قبر را باز کرده و شیخ از مرگ حتمی نجات پیدا می‌کند. برای تشکر از گورکن تمامی کفن خود به همراه مبلغی پول را به او هدیه می‌کند. بعد از این واقعه، کتاب التبیان را می‌نویسد.

البته در رابطه با واقعی بودن این داستان شک و شبهات زیادی وجود دارد. برای مثال کتاب ریاض العلماء حدودا 5 قرن بعد از زندگی شیخ طبرسی نوشته شده و تا این زمان در هیچ کتابی در رابطه با این داستان، صحبتی نشده است.

همچنین باید بدانید که احتمال خیلی کمی وجود دارد که فرد بتواند بعد از سکته قلبی در شرایط سخت تنفسی قبر، زنده بماند. در بیشتر مواقع افراد برای اینکه بعد از سکته، به زندگی عادی بازگردند، باید از ماساژ قلبی، تنفس مصنوعی، شوک الکترونیکی و … بهره مند شود تا شاید قلب او مجدد کار کند. این خیلی غیر طبیعی است که بدون هیچ کدام از این موارد، فرد در قبر خود، مجدد زنده شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.