آشنایی با اماکن مذهبی مالزی
مالزی یکی از کشورهای اسلامی منطقهی جنوب شرق آسیا است که مسلمانان آن برای انجام مراسم دینی به مسجد میروند. در این کشور علاوه بر مسلمانها افرادی با اعتقاد به ادیان دیگر مانند هندوها و بودائیها هم زندگی میکنند و مراسمات مذهبی را در مکانهای مقدس دین و آئین خود انجام میدهند. در این مطلب شما را با اماکن مذهبی در مالزی آشنا میکنیم.
مسجد کریستال یکی از مکانهای مذهبی مالزی
مالزی کشوری است که مساجد و معابد زیادی دارد که از سالها قبل احاث شده اند و علاوه بر اینکه مکانها مذهبی هستند به عنوان اماکن تاریخی هم شناخته میشوند. یکی از این مساجد مسجد کریستال است که قدمت طولانی دارد و امروز هم مورد استفاده قرار میگیرد.
بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی برای بازدید از این مکان به آن مراجعه میکنند و اتفاقاً بازدید از آن را جزو خاطرههای به یاد ماندنی سفر اعلام میکنند. مسجد کریستال که در پارک میراث اسلامی در جزیرهی وان مان ساخته شده است با نام مسجد ماسک هم شناخته میشود.
بنای مسجد کریستال از فولاد، شیشه و کریستال ساخته شده است و به لحاظ شیوهی ساخت یک بنای خاص و منحصر به فرد است.
ساخت بنای مسجد کریستال دو سال به طول انجامید و هزینهای بالغ بر 80 میلیون دلار به همراه داشت. طراحی بیرونی مسجد از نقاط تمایز آن با نمونههای مشابه است. همچنین داخل مسجد معماری خاص و ویژهای دارد و در ساخت آن از تذهیب کاری استفاده شده است. به همین دلیل گنبد مسجد در حال درخشیدن به نظر میآید.
مسجد کریستال بزرگ است و ظرفیتی حدود 1500 نفر در آن جای میگیرند. اگر جزو کسانی هستید که دوست دارید در سفر به هر کشری با اماکن مذهبی و فرهنگ مذهبی آن کشور آشنا باشید در سفر به مالزی یکی از اماکن مذهبی که حتماً باید از آن دیدن کنید مسجد کریستال است. پس بی درنگ آن را به لیست مکانهایی که باید بازدید کنید اضافه کنید.
مسجد ملی مالزی
مسجد ملی مالزی که نام دیگر آن مسجد نگارا است در شکور مالزی به عنوان یکی از مکانهای مذهبی مورد توجه قرار میگیرد. این مسجد قدیمی در سال 1965 در باغی به وسعت سیزده هکتار به همت معماران انگلیسی و مالایی طراحی و ساخته شد.
مسجد ملی مالزی منارهای ۷۳ متری دارد و سقف آن بتونی است . طراحی سقف به شکلی است که ستارهای هجده پر بر آن طراحی شده است. قطعاً این ستاره هجده پر یک نشانه است و مشخصهای دارد. در واقع هجده پر، نماد و نشانهای از سیزده ایالت و پنج اصل در دین اسلام است.
طراحی سقف مسجد ویژگی خاصی دارد. سقف یا گنبد مسجد به شکل یک چتر باز شده طراحی شده است و سقف مناره شکل چتر بسته را تداعی میکند. مسجد نگارا به لحاظ معماری خاص و ویژهای که دارد که در جنوب شرق آسیا از کم نظیرترین مساجد است.
یکی دیگر از ویژگیهای بارز این مسجد این است که بزرگ است و گنجایشی در حدود 1500 نفر دارد.
با توجه به اینکه این مسجد قدیمی است و طی این سالها معماری و مصالح آن آسیب دیده است اخیراً برنامهای برای بازسازی آن در نظر گرفته شد و علاوه بر مرمت قسمتهای تخریب شده، سنگ های مرمر و حوضچه های زیبایی به مسجد اضافه شد.
البته این را هم باید یادآوری کنیم که این مسجد فقط به عنوان یک مکان مذهبی برای مسلمانان شناخته نمیشود بلکه مظهری از وحدت ملی مردم مالزی است. به همین دلیل بسیاری از افراد غیر مسلمان هم مبالغی را برای کمک به بازسازی یا ساخت این مسجد اختصاص دادهاند. با تمام این توضیحات در سفر به مالزی بازدید از مسجد ملی مالزی به عنوانی یکی از اماکن مذهبی حتماً باید در برنامهی سفر گنجانده شود.
مسجد منطقه فدرال
جمعیت قابل ملاحظهای از مردم مالزی مسلمان هستند و برای انجام مراسمهای مذهبی به مسجد میروند. یکی از معروفترین مساجد مالزی مسجد منطقه فدرال است. این مسجد به لحاظ موقعیت مکانی در شهر کوالالامپور و در نزدیکی مجتمع دفاتر دولتی قرار دارد. این مسجد طراحی خاصی دارد که در مالزی نظیر آن وجود ندارد، در واقع طراحی مسجد منطقه فدرال تحتتأثیر مسجد آبی در ترکیه است.
معماری این بنا ترکیبی از جزئیات معماری عثمانی و مالایی است و به همین جهت جذابیت خاصی دارد و باعث شده گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به این منطقه جذب کند.
از دیگر ویژگیهای خاص این مسجد این است که 22 گنبد مختلف دارد که درقسمتهای گوناگون مسجد خودنمایی میکند و در ساخت آن از فایبرگلاس و اپوکسی استفاده شده است. این مواد اولیه علاوه بر اینکه سبک هستند مقاومت بالایی دارند و طی گذشت سالیان خراب نمیشوند.
ظرفیت پذیرش نمازگذار در این مسجد زیاد است و در گذشته حتی حدود 17 هزار نفر برای انجام فرائض به این مسجد میآمدند. افرادی که علاقمند هستند از مکانهای مذهبی کشورهای دیگر بازدید کنند در سفر به مالزی دیدن مسجد منطقه فدرال را باید در برنامههای خود قرار دهند.
مسجد زاهر مالزی
مسجد زاهر در مالزی یکی از کهنترین مساجدی است که در مالزی ساخته شده و به عنوان یکی از ده مسجد زیبای جهان به حساب میآید.
ایده ساخت این مسجد از مسجد عزیزی در شمال سوماترا الهام گرفته شده است و در مساحتی 11 هزار و 558 متر مربعی ساخت آن شروع شد. البته بد نیست بدانید ساخت مسجد در سال 1912 میلادی شروع شد اما در سال 1915 میلادی مراحل ساخت آن به پایان رسید. اصول طراحی و معماری مسجد زاهر بر اساس معماری اسلامی و فرهنگ مالاوی است و مورد توجه علاقمندان به فرهنگ این کشور قرار میگیرد.
برای بیان ویژگیهای معماری مسجد زاهر باید به سبک معماری آن اشاره کنیم. در ساخت این مسجد یک مناره و پنج گنبد اصلی بزرگ مشاهده میشود که این پنج گنبد نماد پنج رکن اصلی اسلام هستند. گنبد اصلی مسجد در بخش شمال شرقی ساختمان مسجد قرار دارد این ساختمان و گنبدها قرمز رنگ هستند، اما به رنگ سیاه به نظر میآیند.
از دیگر ویژگیهای خاص این گنبدهای این مسجد این است که رنگ آنها در طول ساعتهای شبانه روز تغییر رنگ میدهد و سیاه رنگ به نظر می آید. به همین دلیل این مسجد به نام گنبد سیاه هم معروف است.
مسجد زاهر از 4 بخش ویژه برای مؤذنها ساخته شده است که هر بخش از بخشهای دیگر به وسیلهی یک گنبد جدا میشود.
این مقاله ادامه دارد…