همه اماکن تاریخی مالزی در یک نگاه!
مالزی یکی از دیدنیترین کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا به حساب میآید. این کشور سرسبز از نظر جغرافیایی دارای 2 بخش کاملا متمایز با نامهای شبه جزیره مالزی و جزیره برونئی است. این کشور با جنگلهای بارانی گسترده، آثار تاریخی فراوان و جلوههای مدرن یکی از بهترین مقاصد گردشگری جهان به حساب میآید. پایتخت مالزی شهری به نام کوالالامپور است. در سال 2019 میلادی، این شهر بهعنوان ششمین مقصد گردشگری پربازدید جهان شناخته شد. در این مطلب، قصد داریم اماکن تاریخی مالزی را به شما معرفی کنیم. پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید.
معرفی اماکن تاریخی مالزی
از مهمترین اماکن تاریخی مالزی میتوان موارد زیر را برشمرد:
معبد کواین ین، محلی برای قدردانی از الهه رحمت
معبد کوان ین که از آن با عنوان معبد الهه رحمت نیز یاد میشود یکی از مکانهای تاریخی مالزی بوده و در دهه 1800 میلادی، توسط برخی از اقوام چینی در شهر پنانگ ساخته شده است. این اقوام چینی از نخستین ساکنان این منطقه به حساب میآمدهاند. معبد الهه رحمت یکی از اصلیترین معابد تائوئیستها برشمرده میشود.
جالب است بدانید، این معبد در زمان ساخت به خدای دریاها و دعا برای رونق تجارت دریایی اختصاص داشته است. با این حال، تغییر فعالیتهای تجاری و تمرکز بیشتر بر شهرنشینی، ارزشهای اعتقادی مردم این ناحیه را دچار تحول کرد. تا جایی که در قرن نوزدهم این مکان به محلی برای عبادت الهه رحمت تبدیل شد. در سالیان دور، این معبد بهعنوان عبادتگاه و همچنین، محل برگزاری تجمعات جوامع چینی مورد استفاده بوده است. این معبد در اصل برای بزرگداشت و ادای احترام به یکی از قدیمیترین عابدان بودایی بنا شده است.
از جلوههای تماشایی این معبد میتوان به معماری ویژه آن اشاره کرد. این بنا ستونها و پیکرههای تراشیده شده از سنگهای گرانبها و همچنین، مجسمه کوان ین را در خود دارد. فضای معبد الهه رحمت عموما با رایحه خوش چوب صندل عطرآگین میشود.
کلیسای سنت پل ملاکا، بنایی ساده و در عین حال استثنایی
در سال 1521 میلادی، کلیسای سنت پل ملاکا با ساختاری ساده عنوان قدیمیترین کلیسای مالزی و کل منطقه جنوب شرقی آسیا را به خود اختصاص داده است. بقایای بهجا مانده از این سازه باستانی در مرکز شهر پاهانگ مالزی بر روی تپهای به همین نام قرار دارد و بخشی از مجموعه موزه مالاکان را تشکیل میدهد. در این مجموعه، چند بنای تاریخی دیگر بههمراه یک دژ قدیمی مشاهده میشوند. این کلیسا مقبره یکی از بنیانگذاران فرقه «یسوعی» به نام «سنت فرانسیس خاویر» را در خود جا داده است. این کلیسا دارای دیوارههای حکاکی شده، تندیسی از فرانسیس خاویر و همچنین، یک برج ناقوس است. این مکان توسط یک کاپیتان پرتغالی و بهمنظور قدردانی از نجات او در دریا ساخته شده است.
معبد چن هون تنگ، جایگاه تندیسهای سرخ و طلایی
معبد چن هون تنگ یکی از قدیمیترین معابد و مکانهای تاریخی مالزی است. این عبادتگاه که با عناوینی نظیر معبد ابر مهربان و معبد ابر سبز نیز شناخته میشود در مالاکا قرار دارد. در این مکان، آموزههای بودیسم، تائوئیسم و کنفوسیوس در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. این بنا از معماری خارقالعادهای برخوردار بوده و با وجود گذشت زمانی طولانی از احداث، کلیه عناصر آن با دقت محافظت شدهاند. این عبادتگاه شامل چندین نمازخانه کوچک و یک نمازخانه بزرگ مرکزی است که تندیسهای سیاه، طلایی و سرخ رنگ الهه رحمت را در خود جا داده و سقف بلند آن با نقوش زیبایی تزیین شده است. مواد اولیه مورد نیاز برای احداث این بنا عمدتا از کشور چین به این مکان منتقل شدهاند. این معبد را میتوان یکی از بهترین و عالیترین انواع صنایع دستی چین دانست.
معبد سری ماهاماریامان، یکی از با شکوهترین معابد هندوها
معبد سری ماهاماریامان واقع در محله چینیهای کوالالامپور از با شکوهترین و قدیمیترین معابد هندوها است که در زمره مکان های تاریخی مالزی به حساب میآید. دروازه ورودی این عبادتگاه شامل برجی 5 طبقه است که 22 متر ارتفاع دارد و میتوان آن را یکی از بهترین آثار معماری هندی برشمرد. در ساختار این برج از 228 تندیس مختلف استفاده شده که هر یک به یکی از خدایان هندو نسبت داده میشوند.
ایوانهای این سازه با حکاکیهایی به شکل پیچک تزیین شدهاند. این بنا در سال 1873 میلادی توسط یکی از خانوادههایی احداث شده که از جنوب هند به مالزی نقل مکان کرده بودند. کاشیکاریهای زیبا، سنگهای گرانبها و طلاکاری شده از جمله تزیینات این معبد به شمار میآیند. ساختار کلی این معبد تداعیکننده پیکر انسانی است که به پشت دراز کشیده است.
سر این پیکره به سمت غرب و پاها در جهت شرق قرار گرفتهاند. نمازخانه اصلی این معبد سالن بزرگی است که سقف بلند آن با نقوش بسیار زیبایی تزیین شده است. در این عبادتگاه ارابهای از جنس نقره را میتوان دید که در حدود 6.5 متر طول دارد. در ساخت این ارابه، 350 کیلوگرم نقره بهکار رفته و با 240 زنگوله آذینبندی شده است.
قلعه آفاموسا، بقایای بهجا مانده از سازهای با معماری اروپایی
آفاموسا واقع در ملاکا یکی از قدیمیترین سازههای جنوب شرقی آسیا و یکی از اماکن تاریخی مالزی است که با معماری اروپایی ساخته شده است. این بنا که تنها بخش کوچکی از آن باقیمانده، دروازه یک قلعه با ستانی بوده است. بقایای به یادگار مانده از این قلعه یکی از خیرهکنندهترین چشماندازها را برای عکاسی خلق کرده است.
کلیسای مسیح، یکی از مهمترین بناهای پروتستانها
کلیسای مسیح واقع در شهر ملاکا یکی از مهمترین بناهای مسیحیان پروتستان به حساب میآید. این سازه در قرن 17 میلادی توسط معماران و مهندسان هلندی و به سبک معماری همین کشور ساخته شده و همچنان بهعنوان کلیسا کاربرد دارد. کلیسای مسیح با دیوارها و ستونهای عظیم و سقف کاشیکاری شده یکی از تاثیرگذارترین نمونههای معماری هلندی به حساب میآید.
از ویژگیهای ساختاری این بنا میتوان به الوارهای بزرگی اشاره کرد که در سقف آن بهکار رفتهاند. با توجه به تاریخ حک شده بر روی ناقوس، میتوان دریافت که این وسیله زیبا پیش از ساخته شدن این بنا برای اهداف دیگری مورد استفاده بوده است. در طبقات مختلف این کلیسا، سنگ قبرهای متعددی وجود دارند که هر یک با کتیبهای به زبان پرتغالی یا ارمنی تزیین شدهاند.
قلعه کورنوالیس، دژی مستحکم در مقابل حملات دزدان دریایی
قلعه کورنوالیس واقع در شهر پنانگ یکی دیگر از اماکن تاریخی مالزی به حساب میآید. این قلعه در سال 1786 میلادی در منطقه شمال شرقی جزیره پنانگ ساخته شد. هدف از احداث این قلعه محافظت از جزیره در برابر حملات دزدان دریایی و مقابله نظامی با آنها بوده است. با این حال، این بنا در طول تاریخ عمدتا بهمنظور انجام امور اداری کاربرد داشته است.
در ابتدا، ساختار اصلی قلعه چوبی بوده؛ با وجود این، در فاصله سالهای 1808 تا 1810 میلادی و با بهرهگیری از توان فیزیکی عدهای از زندانیها و با استفاده از مصالح مستحکمتر بازسازی و مرمت شد. این بنا در ابتدا وسعت بسیار زیادی داشت و بهعنوان انبار مهمات، زندان و پادگان کاربرد داشت. امروزه، فقط دیوارههای خارجی آن و بخشی از محوطه داخلی آن باقیمانده است. در داخل محوطه این بنا، چندین توپ جنگی و آثار تاریخی دیگری را میتوان مشاهده کرد.